Μειωμένες πωλήσεις για το iPhone X: Πώς αντιδρά η Apple

Μειωμένες πωλήσεις για το iPhone X: Πώς αντιδρά η Apple
Photo:

Για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών.

Τα έσοδα της Apple αυτή την εβδομάδα θα επιβεβαιώσουν αυτό που οι περισσότεροι επενδυτές αποδέχτηκαν τελικά: Το iPhone X δεν ανταποκρίθηκε στην δημοσιότητα που δέχτηκε. Τα αποτελέσματα αυτά θα παρέχουν, επίσης, κάποια στοιχεία για το ποια θα είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει μελλοντικά η εταιρεία για τα προϊόντα της.

Ο CEO, Tim Cook, και άλλα στελέχη της Apple έχουν μπροστά τους μια σημαντική περίοδο όπου θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους, ξεκινώντας με νέα πρόβλεψη πωλήσεων για το επόμενο μοντέλο του iPhone και μια τηλεδιάσκεψη με αναλυτές την Τρίτη, όπως δήλωσε ο αναλυτής του GBH Insights, Daniel Ives. Αυτός, όπως και άλλοι αναλυτές, περιόρισαν τις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις του iPhone, και η μετοχή της Apple μειώθηκε σχεδόν κατά 8% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Την Τρίτη, η Apple αναμένεται να αναφέρει ότι οι πωλήσεις του iPhone για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, οι πωλήσεις προβλέπεται να μειωθούν κατά 5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων αναλυτών, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι προσδοκίες για τις πωλήσεις ήταν υψηλότερες όταν η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά τα νέα τηλέφωνα στα τέλη του περασμένου έτους. Ωστόσο, από τη μία τα iPhone 8 και 8 Plus έμοιαζαν με τα iPhone 6 και 6 Plus ενώ από την άλλη το iPhone X αν και είχε φωτεινή οθόνη και αναγνώριση προσώπου 3D, η τιμή των 999 δολαρίων φάνηκε υπερβολική για ορισμένους καταναλωτές.

Έτσι, η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο iPhone χαμηλότερου κόστους το οποίο μοιάζει με το iPhone X και έχει μερικά από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του, ανέφερε η Bloomberg News νωρίτερα αυτό το έτος.

Το νέο φθηνότερο iPhone, θα έχει οθόνη LCD, που μειώνει το κόστος στο μισό σε σχέση με την οθόνη OLED στο iPhone X. Είναι επίσης πιθανό να χρησιμοποιήσουν ένα περίβλημα αλουμινίου έναντι ανοξείδωτου ατσαλιού. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την τιμή στα περίπου 700 δολάρια, μια τιμή που έχει αποδειχθεί επιτυχής εδώ και πολλά χρόνια.

Ενώ τα αποτελέσματα της Τρίτης πιθανότατα θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη της Apple, αυτή η στρατηγική για το επερχόμενο iPhone θα μπορούσε να αναβιώσει τις πωλήσεις, όταν αυτό κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2018.