Μήπως η ανθρωπότητα φτάνει στο τέλος της;

Μήπως η ανθρωπότητα φτάνει στο τέλος της;

Η άποψη ενός επενδυτή για την πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπη η ανθρωπότητα.

Ο επενδυτής Τζέρεμι Γκράνθαμ είπε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου Brainstorm E που διοργάνωσε το Fortune στις ΗΠΑ ότι η ανθρωπότητα «τρέχει πλέον σε μια κρίσιμη κούρσα» για να επιβιώσει και τον επόμενο αιώνα.

«Υπάρχουμε εδώ και 300.000 χρόνια. Έχουμε γεωργία εδώ και 12.000 χρόνια» είπε ο 77χρονος επενδυτής μιλώντας στο συνέδριο που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια. «Όμως, όλο το παιχνίδι παίζεται μόλις μέσα στα επόμενα 100 χρόνια». Ο Γκράνθαμ δεν ανέφερε μόνο ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται, αλλά κι ότι αυτή η υπερθέρμανση επιταχύνεται.

Ο Γκράνθαμ λέει ότι είναι πολύ πιο αισιόδοξος γύρω απ’ την ικανότητα της τεχνολογίας να επιλύει ενεργειακά προβλήματα σε σχέση με τους περισσότερους οικολόγους. Παράλληλα, όμως, είναι πιο απαισιόδοξος ως προς την ικανότητα σίτισης ενός ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού, δεδομένων των μεταλλασσόμενων κλιματικών τάσεων, σε σχέση με τους περισσότερους θεωρητικούς της τεχνολογίας. «Και οι δύο ομάδες υποτιμούν τις καλές ή τις κακές ειδήσεις». Συνεπώς «το ζήτημα πρόκειται να εξελιχθεί σε κούρσα στον …ιππόδρομο».

Σε ερώτησή του συντάκτη του Fortune, Μπράιαν Ο’Κιφ, για το ποιος θα κερδίσει, ο Γκράνθαμ απάντησε: «Είναι πενήντα-πενήντα».