Μοσκοβισί: Απαραίτητο το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Απαραίτητο το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

«Μετά την αξιολόγηση άλλωστε θα καθοριστεί και η στάση του Ταμείου», διευκρίνισε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων. 

Μηνύματα στην Αθήνα απέστειλε με τις σημερινές του δηλώσεις ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Ερωτηθείς για το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ανέφερε: «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, εργαζόμαστε από κοινού (…) αποτελεί στοιχείο αξιοπιστίας και μέρος του σχεδίου. Το ΔΝΤ είναι ένα asset» και προσέθεσε:

«Μετά την αξιολόγηση άλλωστε θα καθοριστεί και η στάση του Ταμείου. Η παρουσία του πάντως, επέμεινε, είναι πλεονέκτημα, δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, είναι θέμα εμπιστοσύνης». Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού και του προσφυγικού, υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των προαπαιτουμένων εξαιτίας της κρίσης, στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων προς Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε επίσης πως “η Ελλάδα έχασε αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τώρα συνειδητοποιεί ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της”.