Μοσκοβισί σε Μητσοτάκη: Μην υπονομεύεις την αξιοπιστία της συμφωνίας για την Ελλάδα

Μοσκοβισί σε Μητσοτάκη: Μην υπονομεύεις την αξιοπιστία της συμφωνίας για την Ελλάδα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συνομιλεί με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνάντηση που είχαν, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έδωσε τη δική του απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.

 

Απάντηση στα σχόλια του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup για την Ελλάδα έδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Euractiv, ο Επίτροπος ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην υπονομεύει την αξιοπιστία της συμφωνίας και την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο «για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους».

«Ο Επίτροπος τον προέτρεψε [Κ. Μητσοτάκη] να μην υπονομεύει την αξιοπιστία της συμφωνίας της 21ης Ιουνίου, η οποία είναι πολύ καλή για το μέλλον της Ελλάδας, για εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες», φέρεται να είπε ο Πιερ Μοσκοβισί σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα Euractiv.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Πιερ Μοσκοβισί να είναι «πιο προσεκτικός» όταν επαινεί την ελληνική κυβέρνηση δημοσίως και μιλά για μια «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα.

Η ίδια πηγή είπε ότι ο Επίτροπος είχε συνάντηση μισής ώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα την Τρίτη, και συζήτησαν για τα αποτελέσματα της συμφωνίας της 21ης Ιουνίου αλλά και τα επόμενα βήματα της Ελλάδας.

«Η συνάντηση ήταν ξεκάθαρη και ανοιχτή. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την έντονη πολιτική και προσωπική αντίθεση στη συμφωνία.  Η κριτική αυτή ασκήθηκε και από βουλευτές πολύ κοντά στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή. Ο Επίτροπος Μοσκοβισί απάντησε σημείο προς σημείο, τονίζοντας ότι η μεταμνημονιακή επιτήρηση δεν αποτελεί τέταρτο πρόγραμμα», είπε η ίδια πηγή.

Τέλος, όπως είπε, ο Πιερ Μοσκοβισί έκανε ξεκάθαρο πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχου δεν εμπλέκονται στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας, αλλά «εργάζονται για να προστατέψουν συνολικά τα συμφέροντα των Ελλήνων».

Μητσοτάκης για Μοσκοβισί: Να είναι πιο προσεκτικός κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του

«H ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι τέταρτο μνημόνιο»

Αυστηρός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν για δεύτερη φορά ο Πιέρ Μοσκοβισί από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

«Με κατηγορήσατε ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι» είπε ο Π. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι δεν…θεωρεί «έντιμη» αυτή τη στάση, γιατί αν παίζει ένα παιχνίδι, είναι «το παιχνίδι της Ευρώπης».

«Αντίθετα με τα όσα έλεγαν κάποιοι πολιτικοί χθες στην Αθήνα, και αυτοί οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν πολύ τι λένε, η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί 4ο πρόγραμμα».

«Η Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό όλων των κυβερνήσεων, συνεργάστηκα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τους προκατόχους του, όπως με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, γιατί αγαπώ την Ελλάδα» είπε, τονίζοντας ότι «τα πολιτικά πάθη δεν πρέπει να οδηγούν στην απαξίωση μιας καλής συμφωνίας σε βάρος της χώρας».

«Υπάρχουν όντως πολλές βελτιώσεις που θα μπορούσαν γίνουν αλλά η πορεία είναι σωστή. Είναι θέμα εντιμότητας και αλήθειας», κατέληξε.

Νέα σφοδρή επίθεση Μπακογιάννη σε Μοσκοβισί: Τον κατηγορεί για έλλειψη σοβαρότητας