«Μπορεί να μην λυθεί ποτέ το μυστήριο με το αεροπλάνο»

«Μπορεί να μην λυθεί ποτέ το μυστήριο με το αεροπλάνο»

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους συγγενείς του μοιραίου Μπόινγκ. 

Όσο περνούν οι μέρες και οι έρευνες για το μοιραίο αεροσκάφος αποδεικνύονται άκαρπες, τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες των συγγενών των επιβατών. Το τελειωτικό χτύπημα δίνει με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, ο οποίος τονίζει ότι «μπορεί να μην λυθεί ποτέ το μυστήριο με το αεροπλάνο». Αυτό δήλωσε προτού αναχωρήσει για την Αυστραλία, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Τόνι Άμποτ.

Στη συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα από τις μέχρι στιγμής έρευνες και θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι το ραντεβού θα γίνει στο Περθ, την πλησιέστερη με τη ζώνη των ερευνών πόλη της Αυστραλίας.

Στο μεταξύ ένα βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless, πρόκειται να συμμετάσχει στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό. Δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν στις έρευνες σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας.

Το υποβρύχιο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Echo. Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους.

Εκτός από την προσπάθεια να εντοπιστούν τα περίφημα κομμάτια που βλέπουν κατά εκατοντάδες οι δορυφόροι στον Ινδικό, το «μαύρο κουτί» είναι ίσως το μόνο που μπορεί να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Ωστόσο, ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, καθώς οι μπαταρίες εξαντλούνται στις 30 μέρες και αυτές οι 30 μέρες συμπληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: 

«Ανιχνευτής» μαύρων κουτιών επιστρατεύεται για το Boeing