Να πώς η τεχνολογία θα αλλάξει εντελώς τη ζωή μας μέχρι το 2025

Να πώς η τεχνολογία θα αλλάξει εντελώς τη ζωή μας μέχρι το 2025

Ετοιμαστείτε να πουλάτε τα δικά σας δεδομένα και να χρησιμοποιείτε αλγορίθμους στη δουλειά.

Η ολοένα και αυξανόμενη «πείνα» για δεδομένα θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο θα ζούμε τις ζωές μας κατά την επόμενη δεκαετία. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έκθεσης από το Ινστιτούτο για το Μέλλον, μιας μη κερδοσκοπικής δεξαμενής σκέψης που δημοσίευσε μια σειρά πέντε προβλέψεων γύρω από τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία θα αλλάξει το μέλλον.

Τα προσωπικά δεδομένα θα συνεχίσουν να διαμοιράζονται, να αγοράζονται και να πωλούνται με ολοένα και ταχύτερο ρυθμό, και ίσως με περισσότερα οφέλη για τους καταναλωτές. Στο μέλλον, οι άνθρωποι ίσως είναι σε θέση να πωλούν οι ίδιοι πληροφορίες σχετικά με τις καταναλωτικές τους συνήθειες ή τις δραστηριότητές τους που αφορούν την υγεία σε πωλητές λιανικής ή φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με την έκθεση. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων επίσης αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνεται, και προβλέπεται ότι τα πάντα – από τα αυτοκίνητα μέχρι τις κούπες του καφέ – θα έχουν συνδεθεί με το Internet μέχρι το 2025.

Ολοένα και περισσότερο εξελιγμένοι αλγόριθμοι θα βοηθούν τους εργαζόμενους σε τομείς της γνώσης όπως το δίκαιο και η ιατρική να διαχειρίζονται μεγάλο όγκο πληροφοριών. Ο αυτοματισμός θα μπορούσε είτε να υποστηρίξει αυτές τις θέσεις εργασίας, είτε να τις υποκαταστήσει εντελώς, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι.

Οι ψηφιακές επικοινωνίες πολλαπλών αισθητήριων οργάνων θα γίνουν επίσης πιο συχνές στο μέλλον. Το Apple Watch, το οποίο στέλνει ειδοποιήσεις μέσω ενός ελαφρού κτυπήματος στον καρπό και επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν το ρυθμό των παλμών της καρδιάς τους σε άλλα ρολόγια, προσφέρει μια ματιά στο πώς αισθήσεις πέρα από την όραση και την ακρόαση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία.

Τέλος, τα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής και η τεχνολογία θα βελτιωθούν ανταποκρινόμενα στις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που οι χρήστες αποστέλλουν και λαμβάνουν συνεχώς από το cloud. Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της μόχλευσης δεδομένων για την αύξηση της αποδοτικότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων ιδιωτικότητας των μεμονωμένων χρηστών θα αποτελεί πηγή έντασης κατά τα προσεχή χρόνια.