National Geographic με αέρα 90s

National Geographic με αέρα 90s

Έρχεται το νέο μεγάλο αφιέρωμα που εστιάζει στις σημαντικότερες στιγμές, καινοτομίες και προσωπικότητες της δεκαετίας του 90.

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια περίοδος με πολλά highlights, θετικά και αρνητικά. O Bill Clinton ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ με υπόσχεση την αλλαγή, οι τηλεθεατές έκαναν νέα «Φιλαράκια», ένας εμφύλιος συντάραξε τη Ρουάντα, ένας Κολομβιανός μεγιστάνας των ναρκωτικών εκθρονίστηκε και η εκπομπή «Real World» του MTV άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση.

Μετά από την πανευρωπαϊκή επιτυχία της προβολής του αφιερώματος «The 80s», το National Geographic Channel συνεχίζει τις αναδρομές σε περασμένες δεκαετίες. Μέσα από τα επεισόδια του αφιερώματος «The 90s: Η Δεκαετία που Ένωσε τον Κόσμο» με αφηγητή το Rob Lowe, το National Geographic μας υπενθυμίζει την ιστορική σημασία της δεκαετίας του 90! Πρεμιέρα του αφιερώματος με την εκπομπή «The 90s: Οι Μεγαλύτερες Τραγωδίες» την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 21:00. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω NOVA, OTE TV, HOL και CYTA HELLAS.

Το αφιέρωμα χωρίζεται σε 3 μέρη: Δύο ειδικά επεισόδια διάρκειας μίας ώρας στα οποία θα θυμηθούμε αρχικά, τις μεγαλύτερες τραγωδίες που χαρακτήρισαν τη δεκαετία με τίτλο «The 90s: Οι Μεγαλύτερες Τραγωδίες» και στη συνέχεια τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές με τίτλο «The 90s: Κορυφαίες Ποδοσφαιρικές Στιγμές»! Τα ειδικά αυτά επεισόδια θα προβληθούν 3 και 10 Αυγούστου αντίστοιχα στις 21:00. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από τις 10 Αυγούστου στις 22:00 και κάθε μέρα την ίδια ώρα, μέχρι την Παρασκευή 15 Αυγούστου, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα επεισόδια του αφιερώματος «The 90s: Η Δεκαετία που Ένωσε τον Κόσμο».

«The 90s: Οι Μεγαλύτερες Τραγωδίες» Πρεμιέρα: Κυριακή 3 Αυγούστου στις 21:00

Το ειδικό αυτό επεισόδιο καταγράφει τις μεγαλύτερες τραγωδίες της δεκαετίας του 90. Χαμένες ζωές, φυσικές καταστροφές και τρομοκρατικές ενέργειες που άλλαξαν τον κόσμο, από το θάνατο της πριγκίπισσας Diana μέχρι τη βίαια δολοφονία του σχεδιαστή μόδας Gianni Versace. Το επεισόδιο θα ρίξει φως στη μυστηριώδη μαζική αυτοκτονία των μελών του «Τάγματος του Ναού του Ήλιου» στις Άλπεις, το ναυάγιο του MS Estonia και την πτώση του Boeing σε συγκρότημα κατοικιών στο Άμστερνταμ το 1992. Με χρήση αρχειακού υλικού, εικόνες και συνεντεύξεις που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, το National Geographic επιχειρεί μια ματιά στο παρελθόν και τις μεγάλες τραγωδίες που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη όλων.

«The 90s: Κορυφαίες Ποδοσφαιρικές Στιγμές» Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Αυγούστου στις 21:00

Η δεκαετία του 90 ήταν η δεκαετία που το ποδόσφαιρο εκτινάχθηκε στα ύψη, καθώς εισχώρησαν σε αυτό δόξα, αμέτρητα χρήματα, glamour και 24ωρη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη. Παίκτες όπως ο David Beckham μεταπήδησαν από τις αθλητικές εφημερίδες στα εξώφυλλα lifestyle περιοδικών σε όλο τον πλανήτη. Από τα δάκρια του Paul Gascoigne και την περίφημη kung-fu κλωτσιά του Eric Cantona, στο μαγικής ομορφιάς γκολ του Dennis Bergkamp στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας το 1998, παρακολουθήστε μια σειρά εκπληκτικών γεγονότων που ανέδειξαν το ποδόσφαιρο σε απόλυτο βασιλιά των sports. Το ειδικό επεισόδιο περιλαμβάνει τις πιο χαρακτηριστικές ποδοσφαιρικές στιγμές της δεκαετίας καθώς και αποκλειστικές συνεντεύξεις από μεγάλους σταρ της εποχής!

«The 90s: Η Δεκαετία που Ένωσε τον Κόσμο» Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Αυγούστου στις 22:00

Από την Κυριακή 10 Αυγούστου και κάθε μέρα μέχρι την Παρασκευή 15 Αυγούστου στις 22:00, μην χάσετε την ιστορική αναδρομή στα πρόσωπα, τις εφευρέσεις και τις αποφάσεις που χαρακτήρισαν το σύγχρονο κόσμο, όπως τα σχολιάζουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, πολιτικοί, celebrities, μουσικοί και άνθρωποι της τεχνολογίας, που διαμόρφωσαν τις ιστορικές αυτές στιγμές. Αφηγητής του μοναδικού αφιερώματος ο Rob Lowe, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως John F. Kennedy στην ταινία του National Geographic «Killing Kennedy» για την οποία προτάθηκε για βραβείο Screen Actors Guild.

Η δεκαετία του 1990 χαρακτηρίστηκε τόσο από τον ερχομό μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, όσο και μίας νέας παγκόσμιας… αταξίας. Ήταν η εποχή που η τεχνολογία αναπτύχθηκε με ξέφρενους ρυθμούς και η τηλεόραση έκανε στροφή στα reality shows. Στον απόηχο της νίκης των ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο, ένας νέος εχθρός αναδύθηκε καθοδηγούμενος από τον φανατισμό. Εκείνη την εποχή, δισεκατομμυριούχοι δημιουργούνταν από το πουθενά, ενώ ακόμη και οι κυβερνήσεις των χωρών είχαν πλεόνασμα! Το αφιέρωμα θα αναλύσει μεταξύ άλλων γεγονότα όπως η αποφυλάκιση του Nelson Mandela μετά από 27 χρόνια κράτησης, ο θάνατος του Pablo Escobar όταν διαχειριζόταν το 80% της κοκαΐνης όλου του πλανήτη, ο εμφύλιος στη Ρουάντα που στοίχισε τη ζωή 800.000 ανθρώπων μόλις σε 6 μήνες, η στροφή της μουσικής βιομηχανίας προς το εναλλακτικό κοινό με το grunge των Nirvana ή το gangsta rap των 2Pac και Notorious B.I.G. και η προεδρία Clinton η οποία ξεκίνησε με φιλοδοξίες και υποσχέσεις για αλλαγή και κατέληξε σε ντροπιαστικά προσωπικά σκάνδαλα που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την πολιτική.

Η σειρά «The 90s: Η Δεκαετία που Ένωσε τον Κόσμο» είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους, τις ιδέες και τις στιγμές που διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Μέσα από τις αφηγήσεις και τις προσωπικές εκτιμήσεις περισσότερων από 120 ιστορικών προσώπων, διασημοτήτων, αθλητών, πολιτικών και μουσικών που βρίσκονταν στο κέντρο των εξελίξεων, το National Geographic Channel Greece προσφέρει την ευκαιρία στο τηλεοπτικό κοινό να παρακολουθήσει ένα μοναδικό τηλεοπτικό, ιστορικό αφιέρωμα!

Διαβάστε ακόμα:

Η νέα ταινία του OTE TV

Οι 20 ωραιότερες φωτογραφίες του National Geographic

Ο «Iron Man» στην κορυφή των πλουσιότερων του Χόλιγουντ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας σβήνουν τα 20α κεράκια τους!