«Η ΝΔ επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο με τα μεσαία στρώματα»

«Η ΝΔ επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο με τα μεσαία στρώματα»

Μαίνεται η κόντρα των δύο κομμάτων λίγο πριν τις κάλπες.

Διαστρέβλωση των δηλώσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τη ΝΔ ότι λειτουργεί προεκλογική «μονταζιέρα» και ότι επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο με τα μεσαία στρώματα.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανεί η μονταζιέρα του Μαξίμου, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ».

«Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011, αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως «αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «η ΝΔ σήμερα επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Έλληνες πολίτες υπέστησαν άγρια φορολογική αφαίμαξη από τον κ. Σαμαρά και τον περιμένουν στην κάλπη»

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί  τη ΝΔ για υποκρισία και θράσος στο ζήτημα της φορολόγησης της περιουσίας, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Σταμάτη ότι η ΝΔ φορολογεί την ακίνητη περιουσία από το πρώτο τετραγωνικό. Η υποκρισία και το θράσος όσο μεγάλο κι αν είναι δεν μπορεί να σκεπάσει το έγκλημα που διέπραξε ο κ. Σαμαράς σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που υπέστησαν την άγρια φορολογική αφαίμαξη από τον κ. Σαμαρά», απάντησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στις δηλώσεις της κ. Σπυράκη. «Τα ασύστολα ψεύδη της κ. Σπυράκη είναι αφορολόγητα γι’ αυτό και με άνεση τα εκφωνεί από το πρωί μέχρι το βράδυ», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι «οι έλληνες πολίτες είναι αυτοί που είδαν τα παιδιά τους να μεταναστεύουν, να χάνουν τις δουλειές τους, να αρπάζουν τις λιγοστές καταθέσεις τους, να γίνονται νοικάρηδες στα σπίτια τους».

«Τον έμαθε για τα καλά τον κ. Σαμαρά ο ελληνικός λαός και τον περιμένει στη κάλπη» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα στο HOT DOC

«Υπουργεία φέουδα τροϊκανών αξιωματούχων», υπουργοί και βουλευτές «γλάστρες» που συζητούν με την τρόικα, είναι αυτά που σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC. Όπως ειδικότερα αναφέρεται, «το δημοσίευμα του περιοδικού hot doc σύμφωνα με το οποίο τα ελληνικά υπουργεία επί Σαμαρά μετατράπηκαν σε φέουδα τροικανών αξιωματούχων προκαλεί το κοινό αίσθημα και προσβάλλει τη δημοκρατία. Οι βουλευτές- ακόμα και οι υπουργοί – είναι γλάστρες και εξωθεσμικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συνομιλούν με την τρόικα, παρακάμπτοντας τις θεσμικές διαδικασίες, για να διεκπεραιώσουν καλύτερα τις εντολές της τρόικας».

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη συζητιέται ευρέως στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η ύπαρξή της σχεδόν αγνοείται από τα αντίστοιχα ελληνικά μέσα, παρατηρεί το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «αυτός είναι ο κ. Σαμαράς. Αυτή είναι η κυβέρνησή του που έχει το θράσος να ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού».