Νέα χρηματοδότηση ύψους 27 εκατ. δολαρίων για την ελληνική Workable

Νέα χρηματοδότηση ύψους 27 εκατ. δολαρίων για την ελληνική Workable
Photo:

Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει συνολικά 34,5 εκατ. δολάρια.

Το ποσό των 27 εκατ. δολαρίων συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης η Workable από το fund Balderton Capital με τη συμμετοχή των 83North και Notion Capital, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχουν επενδυθεί στην εταιρεία στα 34,5 εκατ. δολάρια.

Η ιδρυθείσα το 2012 startup με αρχική έδρα την Αθήνα, έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό που βοηθά τις επιχειρήσεις να επιλέξουν ανάμεσα στους καταλληλότερους υποψήφιους για εργασία μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών που βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο διαδικτυακό “σύννεφο”.

Περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις σε 52 χώρες χρησιμοποιούν σήμερα τις υπηρεσίες της Workable ενώ  το δίκτυο της αναπτύσσεται κατά 15% κάθε μήνα.

«Οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες εξαιρετικά εξειδικευμένες μεθόδους εντοπισμού υποψήφιων εργαζόμενων. Όμως η πλειοψηφία των 22 εκατ. μικρών επιχειρήσεως στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δοκιμάσει κανένα λογισμικό προσλήψεων. Χωρίς κάποια λύση για τις ανάγκες τους, βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο τομέα για κάθε επιχείρηση», δήλωσε ο Chief Executive της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης, και συμπλήρωσε: «Η Workable ανεβάζει το επίπεδο δίνοντας την ευκαιρία σε φιλόδοξες επιχειρήσεις να αναζητήσουν καινούρια ταλέντα».

«Χρειαζόμαστε σπουδαίους επαγγελματίες και το να το κάνουμε αυτό γρήγορα και αποδοτικά είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση. Η Workable κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Daniel Waterhouse, General Partner του Balderton Capital.

Πλέον η Workable έχει μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο ενώ διατηρεί γραφεία και στη Βοστώνη. Ο Νίκος Μωραϊτάκης δήλωσε ότι η μεταφορά της έδρας από την Αθήνα δεν είχε σχέση με την οικονομική κατάσταση στη χώρα, αλλά έγινε επειδή υπήρχε η ανάγκη να βρίσκεται πιο κοντά στους αγγλόφωνους πελάτες. Διατηρώντας όμως γραφείο και στην Ελλάδα, η ευκαιρία για ανάδειξη του πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας αποτελεί μεγάλο προτέρημα για την Workable.

H Workable συνεργάζεται με μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και οι χρεώσεις κυμαίνονται από 19 ως 400 δολάρια μηνιαίως για τη χρήση της βάσης δεδομένων που βρίσκεται ανεβασμένη στο διαδίκτυο καθώς και του εργαλείου επιλογής ανθρωπίνου δυναμικού.

Η ύπαρξη όλων των πληροφοριών στο cloud δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε εταιρεία στον κόσμο να έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα υποψήφιων εργαζόμενων, με πολύ μεγάλη προσέγγιση στις πραγματικές της ανάγκες.