Νέα χρηματοδότηση μισού εκατ. ευρώ για την Goodvidio

Νέα χρηματοδότηση μισού εκατ. ευρώ για την Goodvidio
Photo:

Ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία από την Εθνική Τράπεζα και το Openfund.

Νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα (NBG Business Seeds) και του JEREMIE Openfund II εξασφάλισε η Goodvidio, η υπηρεσία που βοηθά ηλεκτρονικά καταστήματα να αυξήσουν τις πωλήσεις τους συλλέγοντας και ενσωματώνοντας στις σελίδες τους review videos από το YouTube και άλλα social media.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ξεκίνησε από την Παρασκευή η ευρεία διάθεση της πλατφόρμας λογισμικού που δημιούργησε στο www.goodvid.io.

Έχοντας ολοκληρώσει μια περίοδο beta πιλοτικών εφαρμογών σε μεγάλο εύρος ηλεκτρονικών καταστημάτων σε Ευρώπη και Αμερική, και σε κατηγορίες όπως Τεχνολογία, Υγεία και Ομορφιά, Αθλητισμός και Hobby, Σπίτι και Κήπος, Παιδικά Είδη, Τρόφιμα, Αξεσουάρ Μόδας και Auto-Moto, η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη σε brands και retailers με την μορφή μηνιαίας συνδρομής που ξεκινά από τα $149 και περιλαμβάνει free trial 15 ημερών.

Την Goodvidio εμπιστεύονται ήδη κορυφαία brands και ηλεκτρονικά καταστήματα  από την διεθνή και την ελληνική αγορά μεταξύ των οποίων οι Tassimo (Jacobs Douwe Egberts), Travis Perkins Group, Mondelez International, Cosmote, Germanos, Buldoza και MLS. Στα αποτελέσματα από δοκιμές της Goodvidio σε περισσότερα από 40 ecommerce sites καταγράφεται αύξηση της προσθήκης προϊόντων στο καλάθι έως και +80%, αύξηση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στο κατάστημα κατά +340% και μείωση του bounce rate στις σελίδες προϊόντων που εμπλουτίζονται με Goodvidio galleries κατά -70%.

Η Paula Sweetman, Digital Engagement and eCommerce Manager στην Jacobs Douwe Egberts δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένη από τη συνεργασία με την Goodvidio. Mel;eth για την χρήση της Goodvidio στο ηλεκτρονικό κατάστημα Tassimo.co.uk αναφέρει +74% αύξηση στο add-to-basket conversion rate και +161% αύξηση στον χρόνο παραμονής των χρηστών.

Ο Δημήτρης Κουρτέσης, συνιδρυτής της Goodvidio, λέει σχετικά: «Το 64% των καταναλωτών που κάνουν online αγορές πλέον επηρεάζονται από video περιεχόμενο που διατίθεται στο YouTube ή μέσω αυτού. Οι υποψήφιοι αγοραστές βασίζονται ολοένα και περισσότερο στα product review και how-to videos που δημιουργούν και ανεβάζουν στα social media άλλοι καταναλωτές, video bloggers αλλά και τα ίδια τα brands. Και αυτό γιατί το video είναι απλούστατα το αποτελεσματικότερο μέσο για την παρουσίαση και κατανόηση ενός προϊόντος online. Ο σκοπός της Goodvidio είναι να βοηθήσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα να φέρουν αυτό το μοναδικής αξίας περιεχόμενο από τα social media μέσα στις σελίδες των αντίστοιχων προϊόντων τους, μεταμορφώνοντας έτσι την εμπειρία του επισκέπτη και βελτιώνοντας τις πωλήσεις τους».

Μετά τη νέα χρηματοδότηση, το σύνολο των επενδυτικών κεφαλαίων που έχει μέχρι τώρα δεχτεί η Goodvidio ανέρχεται πλέον στα 800.000 ευρώ. Η επένδυση της Εθνικής Τράπεζας έρχεται σε συνέχεια της διάκρισης της Goodvidio στον ετήσιο διαγωνισμό “Καινοτομίας & Τεχνολογίας” που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα, και την απονομή του 1ου βραβείου.