Νέα επένδυση 1 δισ. από τον κινεζικό «γίγαντα» των μεταφορών στα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα

Νέα επένδυση 1 δισ. από τον κινεζικό «γίγαντα» των μεταφορών στα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα

Η DiDi Chuxing, γνωστή και ως «Uber της Κίνας», εξετάζει την επέκτασή της σε νέες υπηρεσίες μεταφορών στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής μετακίνησης της Κίνας, η DiDi Chuxing, πρόκειται να επενδύσει ένα δισ. δολάρια στον τομέα αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων της, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

H επένδυση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανακατασκευής της εικόνας της εταιρείας και το συγκεκριμένο τμήμα θα ενοποιηθεί σε μια νέα επιχείρηση που θα ονομάζεται «Xiaoju Automobile Solutions Co.».

Αυτή τη χρονιά η εταιρεία – που αποκαλείται και «Uber της Κίνας» – πραγματοποίησε μερικές σημαντικές αλλαγές. Της δόθηκε άδεια να πραγματοποιήσει δοκιμές σε αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους στην Καλιφόρνια, ενώ μπήκε και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.

Πολλοί, γνωρίζοντας τη στρατηγική της DiDi, αναμένουν ότι προετοιμάζεται για να μπει στο χρηματιστήριο στις αρχές της επόμενης χρονιάς, κάτι που ο κινεζικός «γίγαντας» δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα.

Η εταιρεία αυτοματοποιημένων υπηρεσιών μεταφοράς επενδύει σε εταιρείες σχετικές με την ενοικίαση και συντήρηση αυτοκινήτων και τα βενζινάδικα. Η πλατφόρμα αυτοματοποιημένων υπηρεσιών της DiDi έχει συγκροτηθεί από περίπου 7.500 συνέταιρους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η κινεζική εταιρεία παράγει ένα ετήσιο ποσό ακαθάριστων εμπορευμάτων ύψους πέντε δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, και αναμένεται να επιτύχει ένα ετήσιο ποσό ακαθάριστων εμπορευμάτων πάνω από 13 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2018.

Η κινεζική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ως μια εφαρμογή για ταξί, δηλώνει ότι η επόμενη κίνησή της θα είναι να επεκταθεί στον ευρύτερο τομέα των μεταφορών, όπως την κοινή χρήση ποδηλάτων και την παράδοση τροφίμων. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με την Uber, της οποίας αγόρασε το παράρτημα στην Κίνα το 2016.

Δείτε ακόμη: Κοινοπραξία ασιατικών «γιγάντων» μπαίνει στην αγορά ταξί της Ιαπωνίας