Νέα επίθεση στον Στουρνάρα: Forget it Giannis!

Νέα επίθεση στον Στουρνάρα: Forget it Giannis!

Επανέρχεται η «Αυγή» με νέο εξώφυλλο για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Η ύπαρξη του επίμαχου e-mail και όχι η δημοσιογραφική ανάδειξή του, δείχνει πως ο διοικητής της ΤτΕ δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Η κυβέρνηση έχει επίσης σχηματίσει, βάσιμα όπως λέει, την εικόνα ότι και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΚΤ ο κ. Στουρνάρας – αν όχι διά πράξεων, τουλάχιστον διά παραλείψεων – δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία», σημειώνει σε σημερινό της άρθρο και προσθέτει:

«Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε – στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι αν ο κ. Στουρνάρας σκοπεύει να κατέβει στην πολιτική, αν θέλει να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου, αυτό δεν μπορεί να το κάνει με όχημα τη θέση την οποία κατέχει σήμερα. Και τα δύο μαζί, Giannis, forget it».

Την ίδια ώρα, πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» γράφει πως: «Ο Στουρνάρας ήξερε, αλλά δεν μιλούσε». Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Γιάννης Στουρνάρας γνώριζε για τον ειδικό αποθεματικό λογαριασμό του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά δεν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση και το είπε τελικά ενώ η κυβέρνηση το είχε πληροφορηθεί από τους δανειστές.

Τα δημοσιεύματα που βάζουν στο στόχαστρο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έρχονται μόλις μία ημέρα αφότου πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της παραίτησης Στουρνάρα.