Νέα μανία: Γλυκά με κάνναβη

Νέα μανία: Γλυκά με κάνναβη

H εταιρεία Sweet Mary Jane επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάποια πιο ιδιαίτερα υλικά για τα επιδόρπια που δημιουργεί.

Μπορεί καινούργια είδη γλυκών να βγαίνουν καθημερινά στο προσκήνιο ξετρελαίνοντας τους foodies, -βλέπε cronut και duffin- αλλά τα desserts που φτιάχνει η pastry chef Karin Lazarus ξεχωρίζουν από όλο τα υπόλοιπα. Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Sweet Mary Jane, η οποία έχει τη βάση της στο Colorado, επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάποια πιο ιδιαίτερα υλικά για τα επιδόρπια που δημιουργεί.

Προσπαθώντας να δείξει μια άλλη πλευρά της παρεξηγημένης κάνναβης -η οποία πέρα από τις «χαλαρωτικές» της ιδιότητες χρησιμοποιείται και για ιατρικούς λόγους- η Lazarus πουλάει λιχουδιές όπως μπάρες με λευκή σοκολάτα και κολοκύθα, brownies με σοκολάτα και μπισκότα από βρώμη όλα εμπλουτισμένα με σπόρους του διάσημου φυτού.

Διαβάστε ακόμη: Ακριβή μου σοκολάτα!

Το 2009, η ιδιοκτήτρια του Sweet Mary Jane κέρδισε ένα βραβείο 10.000 δολαρίων σε ένα διαγωνισμό που ονομαζόταν Chocolate Adventure (Σοκολατένια Περιπέτεια), λεφτά τα οποία ήθελε να επενδύσει για να ξεκινήσει μια προσοδοφόρα επιχείρηση. H χαζαροπλάστης, που κατάγεται από το Long Island, έχει δουλέψει στο παρελθόν ως δοκιμάστρια-baker για το περιοδικό Delicious Living αλλά και ως βοηθός της διάσημης chef για γλυκά χωρίς γλουτένη, Elana Amsterdam. Έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μαριχουάνα, που εκείνη την εποχή είχε νομιμοποιηθεί για ιατρική χρήση στο Κολοράντο.

Διαβάστε περισσότερα στο instyle.gr