Νέο «όχι» σε οριζόντια μέτρα

Νέο «όχι» σε οριζόντια μέτρα

Την άποψη πως πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξέφρασαν στη συνάντησή τους Σαμαράς και Βενιζέλος.

Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού φέρεται να αποφάσισαν κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν για την πορεία των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και -σύμφωνα με πληροφορίες- εξέφρασαν την άποψη πως θα πρέπει αυτός ο κύκλος διαπραγματεύσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν ότι όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό τα ζητήματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων θα ρυθμιστούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ»».

Διαβάστε ακόμη: Η τρόικα αξιολογεί τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα
Την αντίθεσή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρεται προσωπικά εναντίον  των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο, λέγοντας πως «μετά τη λήξη της “διαπραγμάτευσης” οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι Σαμαράς-Βενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα “στοχευόμενα-διαρθρωτικά”, αυτά που δεν είναι νέα, αλλά θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά».

«Ο λαός μας δεν θα τους κάνει τη χάρη να πέσει πρώτος. Θα σταθεί όρθιος απέναντί τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη κριτική από τον Πάνο Καμμένο
«Συνήγορο υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, και υποστήριξε ότι έχει καταργηθεί το Σύνταγμα και πως υποκαταστάθηκε η νομοθετική εργασία της Βουλής από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον “συνήγορο υπεράσπισής” του, κ. Σαμαρά, προκειμένου να τον ευχαριστήσει ακόμη μια φορά για την ασυλία που του παρέχει, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που ψηφίζει τα λαοκτόνα μέτρα, τα οποία επιβάλλουν η τρόικα και το Βερολίνο», είπε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Υποχώρηση Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων