Ντάισελμπλουμ: Είχαμε πρόοδο αλλά όχι κοινά συμπεράσματα για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Είχαμε πρόοδο αλλά όχι κοινά συμπεράσματα για την Ελλάδα

Βαρουφάκης: Η Ευρώπη βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα - Δεν είχαμε στόχο σήμερα τη συμφωνία.

Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων της συνεδρίασης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλούμ.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

“Διερευνήσαμε πολλά ζητήματα, ένα από τα οποία ήταν το μέλλον του τρέχοντος προγράμματος που λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Για κάποιους η παράταση του ήταν το προτιμητέο, αλλά δεν καταλήξαμε σε κοινό συμπέρασμα. Έχουμε χρόνο μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας” ανέφερε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ.

.Δεν έχει να κάνει με τη φρασεολογία, αλλά με το πόσο πρόοδο κάναμε κατέληξε ο επικεφαλής του Eurogroup. Παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες για αποστολή κλιμακίων τεχνοκρατών στην Αθήνα καθώς όπως είπε για να συμβεί αυτό «θα έπρεπε να έχουμε μια κοινή βάση για το πώς θα ακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Economist Tom Nuttall, πάντως, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποχώρησε από τη συνεδρίαση έχοντας την εικόνα ότι είχε επιτευχθεί μια κατ’ αρχήν συμφωνία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ακολούθησε τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών που ανέτρεψε τα μέχρι τότε δεδομένα

«Κάναμε ανάλυση γιατί το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν βγαίνει. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα», είπε από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν διαφωνίες, με τους εταίρους να ζητούν από την Ελλάδα να διατυπώσει αίτημα για επέκταση μνημονίου.

«Βασικός μας στόχος ήταν να γνωριστούμε και να τους εκθέσουμε το πρόγραμμά μας», είπε εξερχόμενος της… συνεδρίασης του Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. «Υπήρξε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. Εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας με στόχο ένα νέο συμβόλαιο, μία νέα συνθήκη για να σταματήσει η Ελλάδα να επανέρχεται ως θέμα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να καταλήξει σε συμφωνία. «Υπήρξαν πολλά σημεία σύμπτωσης και γίνονται συζητήσεις από πολλές πλευρές», σημείωσε. Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την ανταλλαγή απόψεων με τους εταίρους . «Ήταν έντονος διάλογος, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους και ιδίως σε εμάς, που ήμασταν αν θέλετε οι τιμώμενοι της ημέρας, καθώς ένας από τα θέματα ήταν η Ελλάδα, να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, τις αιτίες για τις οποίες η ελληνική κρίση έρχεται και ξανάρχεται στα ευρωπαϊκά φόρα. Καταθέσαμε απόψεις που στόχο έχουν να καταδείξουν την ανάγκη ενός νέου συμβολαίου για την Ευρώπη, με στόχο να πάψει η Ελλάδα να επανέρχεται ως θέμα», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα: 

Χωρίς συμφωνία τελείωσε το Eurogroup – Όχι σε παράταση από την κυβέρνηση