Ο ανθρώπινος εκτυπωτής της Nike

Ο ανθρώπινος εκτυπωτής της Nike

Πώς η μυική δύναμη των αθλητών χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν limited edition πόστερ.

Η Τουρκία έχει, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην άθληση του γενικού πληθυσμού. Η Nike αποφάσισε, λοιπόν, να τους σηκώσει όλους από τις καρέκλες τους.

Σε ένα σποτ όπου πρωταγωνιστούν γνωστοί Τούρκοι αθλητές, αλλά και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Ντιντιέ Ντρογκμπά, η Nike κάνει γνωστή την καμπάνια Made by Movement -Κατασκευασμένο από Κίνηση- στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία θα ανακοινώνει διάφορες δοκιμασίες για το κοινό. Όσοι επιτυγχάνουν σε αυτές, θα παίρνουν δώρο μία από τις αφίσες που τυπώθηκαν, κυριολεκτικά, από τις κινήσεις των αθλητών.

Αντί να απευθυνθεί σε ένα παραδοσιακό τυπογραφείο, η Nike κατασκεύασε ένα δικό της. Ποδηλάτες παρέχουν την αρχική ενέργεια, δρομείς ενεργοποιούν έναν εκτοξευτή μελανιού, ένας μποξέρ «κολλάει» μια σφραγίδα στο χαρτί, ένας ποδοσφαιριστής φωτογραφίζεται, ένας μπασκετμπολίστας καρφώνει το τελικό λογότυπο Just Do it.

1/6

Όλες οι διαδικασίες που φαίνονται στο βίντεο είναι πραγματικές, τα μηχανήματα πράγματι φτιάχτηκαν και οι αφίσες πράγματι τυπώθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: Nike και Liberty: Η συνεργασία