Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει πως αυτά είναι τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει πως αυτά είναι τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

Το να έχετε την ίδια λίστα με βιβλία με τον Μπιλ Γκέιτς δε σημαίνει πως θα γίνετε δισεκατομμυριούχοι - αλλά είναι μια αρχή.

Ο Γκέιτς-ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με πιο πρόσφατη λίστα του Forbes με 75 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία, κυκλοφόρησε την Τρίτη την τελευταία του λίστα με τα βιβλία για ανάγνωση γι αυτό το καλοκαίρι.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο συν-ιδρυτής Microsoft προτείνει μια σειρά από βιβλία για όλα τα γούστα, από sci-fi μυθιστόρηματα μέχρι non-fiction βιβλία που ασχολούνται με τα μαθηματικά, την οικονομία, και την ιστορία της ανθρωπότητας.

Σε ένα blog post, ο Γκέιτς έγραψε ότι «δεν υπάρχουν βιβλία επιστήμης ή μαθηματικά στις επιλογές μου» και ότι τα βιβλία της φετινής λίστας «είναι απλά αυτά που αγάπησα, με έκαναν να σκεφτώ με νέους τρόπους, και με κράτησαν ξύπνιο ενώ θα έπρεπε να είχα πάει για ύπνο».

Η λίστα περιλαμβάνει πέντε βιβλία, μεταξύ των οποίων ένα βιβλίο που ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας που διάβασε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ακόμα, υπάρχει ένα βιβλίο από του μαθηματικού Γιόρνταν Έλενμπεργκ, με τίτλο «How Not to be Wrong» που ερευνά όλους τους τρόπους με τους οποίους τα μαθηματικά βρίσκονται στην καθημερινή μας ζωή, καθώς και το βιβλίο «The Vital Question» που εξερευνά πώς η ενέργεια δημιουργεί ζωή.

Δείτε τα βιβλία που προτείνει: