Ο CEO που έλαβε bonus… 59 εκατ. δολαρίων!

Ο CEO που έλαβε bonus… 59 εκατ. δολαρίων!

Ο Διευθύνων Σύμουλος της AOL «έκλεισε» την εξαγορά της εταιρείας του και βγήκε υπέρκερδισμένος!

Ο Τιμ Άρμστρονγκ της AOL έχει στρέψει τη προσοχή του στο να κτίσει την τεχνογνωσία της εταιρείας στη διαφήμιση σε φορητές συσκευές και κάνει ότι μπορεί γι αυτό.

Mε στόχο να διεισδύσει στο πεδίο της διαφήμισης και του βίντεο στις φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φορητούς υπολογιστές), ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Verizon προχώρησε στην εξαγορά του ομίλου ΜΜΕ της AOL αντί 4,4 δισ. δολαρίων, μια εξαγορά που ο ίδιος ο Άρμστρονγκ «προώθησε».

Το αντίτιμο θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά και με κριτήριο αυτό η αξία της ΑΟL διαμορφώνεται στα 50 δολάρια ανά μετοχή, αλλά και ο CEO πήρε το δικό του bonus.

Ένα bonus αξίας ίσης με το 1,5% της αγοραίας αξίας της εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νέο συμφωνητικό, ο Άρμστρονγκ θα λάβει το «Βραβείο Κίνητρο του Ιδρυτή» (Founders’ Incentive Award) αξίας… 59 εκατ. δολαρίων, μαζί με ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η αγοραία αξία της AOL ήταν περίπου 3,9 δις. δολάρια ,όταν η συμφωνία ανακοινώθηκε, το οποίο σημαίνει ότι ο Άρμστρονγκ θα πάρει περίπου 59 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα μετοχών. Οι μισές από αυτές θα κατοχυρωθούν τρία χρόνια μετά τη συμφωνία, ενώ το ποσό μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Άρμστρονγκ κέρδισε πέρυσι 6,9 εκατ. δολάρια από την AOL και κατέχει την ψιλή κυριότητα των μετοχών της εταιρεία (6,7 %) – η αξία της οποίας βάση την τρέχουσα τιμή της αγορά φτάνει τα 84 εκατ. δολάρια