Ο Έλον Μασκ «ρίχνει» ένα δισεκατομμύριο στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Έλον Μασκ «ρίχνει» ένα δισεκατομμύριο στην τεχνητή νοημοσύνη
Elon Musk, Chief Executive of Tesla Motors and SpaceX, speaks during the Reuters Global Technology Summit in San Francisco June 18, 2013. REUTERS/Stephen Lam (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY TRANSPORT) - RTX10SPG

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να δαπανά πάρα πολλά χρήματα σε κάτι που έχει δηλώσει πως τον τρομάζει.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla είναι ένας από τους πολλούς δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας που βρίσκονται πίσω από το μη κερδοσκοπικό κέντρο μελέτης για την τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, έλαβε την απόφαση να «ρίξει» ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Στόχος του OpenAI είναι η ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης με ασφάλεια και εν συνεχεία η διάχυσή της στην έρευνα. Οι εργασίες του OpenAI θα αρχίσουν με μία μικρή, εννεαμελή ομάδα ερευνητών πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι θα εργάζονται στο Σαν Φρανσίσκο, και ο αριθμός τους θα μπορούσε να διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.

Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους μέσα. Σε αυτές συγκαταλέγονται το Facebook, η Google, η Microsoft και η Apple. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη στην τεχνολογία σήμερα τόσο από την Tesla, όσο και από την Facebook.

Στο παρελθόν, ο Έλον Μασκ έχει αποκαλέσει την τεχνητή νοημοσύνη «τη μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξή μας». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Stephen Hawking και ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησαν πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα.