Ο μεγαλύτερος αποστολέας email που δεν έχετε ακούσει ποτέ

Ο μεγαλύτερος αποστολέας email που δεν έχετε ακούσει ποτέ

Η παντελώς άγνωστη Message Systems διαχειρίζεται τεράστιο όγκο emails για εταιρείες όπως η American Express, η Groupon και η PayPal.

της Χέδερ Κλάνσι 

Ποια εταιρεία διαχειρίζεται πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια προωθητικές επιστολές, προειδοποιήσεις απάτης, ενημερώσεις λογαριασμών και μηνύματα εξυπηρέτησης πελατών ετησίως, για εταιρείες όπως η American Express, η Facebook, η Groupon, η Oracle, η PayPal, η Salesforce και η Twitter;

Θερμά συγχαρητήρια αν μαντέψατε ότι αναφερόμαστε στην 17 ετών εταιρεία Message Systems, η οποία βρίσκεται πίσω από το 20% περίπου του συνόλου των «νόμιμων email» που αποστέλλονται παγκοσμίως από μεγάλες εταιρείες, παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, και εταιρείες ηλεκτρονικού μάρκετινγκ.

Σε ένα περιβάλλον γεμάτο εκστρατείες spam και phishing, αυτή η δραστηριότητα δεν είναι διόλου εύκολη, αλλά είναι βεβαίως αναγκαία.

«Το email δεν χαίρει πάντα σεβασμού, αλλά παραμένει το νούμερο 1 κανάλι επικοινωνίας στο διαδίκτυο. Και είναι αυτό που δουλεύει τόσο για υπεύθυνους μάρκετινγκ όσο και για επικεφαλής εξυπηρέτησης πελατών», επισημαίνει ο CEO της Message Systems Φίλιπ Μέρικ, ο οποίος βρέθηκε στην εταιρεία τον Απρίλιο.

Η Message Systems δεν παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης της εσωτερικής σας επικοινωνίας και αλληλογραφίας. Χρησιμοποιεί ιστοσελίδες και επιχειρηματικές εφαρμογές για να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως π.χ. όταν κάποιος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια πιστωτική κάρτα παράνομα ή όταν πλησιάζει η προθεσμία μιας πληρωμής. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης αφορά email, αλλά αν χρειαστεί η εταιρεία στέλνει και sms σε smartphone.

Για τις υπηρεσίες αυτές, οι εταιρείες-πελάτες πληρώνουν ένα ετήσιο τίμημα της τάξης των 50.000 δολαρίων.

Είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος έναν άμεσο ανταγωνιστή, αλλά κάποιες υπηρεσίες που προσφέρονται από την Twilio μοιάζουν αρκετά με αυτές της Message Systems.

Μία από τις προσκλήσεις στην ατζέντα του Μέρικ είναι η εφαρμογή των υπηρεσιών της εταιρείας στο cloud. «Αυτό που κάνουμε είναι αρκετά εξειδικευμένο, και δεν θέλουν να το κάνουν οι ίδιες οι εταιρείες», επισημαίνει.