Ο πλουσιότερος νέος επιχειρηματίας στην Αυστραλία είναι Έλληνας

Ο πλουσιότερος νέος επιχειρηματίας στην Αυστραλία είναι Έλληνας

Ο Ρος Μακρής ακολουθεί τα βήματα του δισεκατομμυριούχου πατέρα του, Κώστα Μακρή.

Το ότι η Αυστραλία και ο Καναδάς θεωρήθηκαν για πολλούς Έλληνες ως η «Γη της Επαγγελίας», στην οποία κάθε άνθρωπος που θέλει να επιχειρήσει έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους ανταγωνιστές του, είναι μια πραγματικότητα η οποία ισχύει ακόμα και σήμερα.

Είναι μεγάλη η λίστα των ονομάτων Ελλήνων που κατάφεραν να «εισβάλλουν» στον κόσμο των επιχειρηματιών που βλέπουν στα ποσά των τραπεζικών λογαριασμών τους να φιγουράρουν αρκετά μηδενικά! Ειδικά στην περίπτωση της Αυστραλίας, είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό πως ο πλουσιότερος νέος επιχειρηματίας είναι ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Ρος Μακρής. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί το 2009 στη λίστα των επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών,  του οικονομικού περιοδικού Business and Review Weekly.

Η εξέλιξή του κάθε άλλο παρά τυχαία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού είναι γιος του ομογενή Κώστα Μακρή, ενός εκ των πλουσιοτέρων κατοίκων της Αυστραλίας με μια περιουσία ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, διεθνείς αναλυτές, εκτιμούν πως το «μήλο» δεν έπεσε απλώς κάτω από τη «μηλιά» αλλά την ξεπέρασε κιόλας. Αναφέρουν δε πως ο Ρος τα πήγε  καλύτερα και από τον πατέρα του την περυσινή χρονιά στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Όπως ο πατέρας του έτσι και ο Ρος απέκτησε την περιουσία του από επενδύσεις σε ακίνητα, κυρίως στην Αδελαϊδα. Και αν σας θυμίζει κάτι το όνομα του πατέρα, αρκεί να σας πούμε πως είναι ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της Παναχαϊκής, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν και ο μοναδικός ομογενής δισεκατομμυριούχος.

Τα πρώτα «λιθαράκια» για τη σημερινή περιουσία της οικογένειας Μακρή τέθηκαν το 1963, όταν ο Κώστας μετανάστευσε στην Αυστραλία. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στη συνέχεια στον κλάδο των ακινήτων. Το πρώτο εμπορικό κέντρο το αγόρασε με τις εισπράξεις από την πώληση των μαγαζιών Fast Food στη δεκαετία του 1980.

Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα -το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ- ενώ συνδέεται επιχειρηματικά και με την Ελλάδα, την οποία φροντίζει να επισκέπτεται συχνά πυκνά με το πανάκριβο γιοτ του, το «Ouzo Palace». Σημειώνεται πως μέσα στο 2013 ο κ. Μακρής αγόρασε και το Marina Mirage στο Gold Coast του Κουίνσλαντ.

Όσο για τον Ρος, εκείνος άρχισε να εργάζεται πλάι στον πατέρα του το 1987. Το 1995 πήρε το ρίσκο να δημιουργήσει κάτι δικό του και προχώρησε στην ίδρυση της Precision Investment Corporation. Το πρώτο του ακίνητο ήταν ένα εμπορικό κέντρο που απέκτησε από τον πατέρα του, έκτοτε έχει αυξήσει το χαρτοφυλάκιό του αλλά και την προσωπική του περιουσία.  Εξακολουθεί να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τους, αλλά διατηρούν χωριστές επιχειρήσεις. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2013 άφησε τον τίτλο του εργένη αφού παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη με την Μις Αυστραλία 2003, Ολίβια Στράτον. Εύλογα τα αυστραλιανά μίντια χαρακτήρισαν την ένωση του ζευγαριού ως το «κοσμικό γεγονός της χρονιάς».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Έλληνας εφευρέτης της χρονιάς

Γιατί είναι της μόδας ξανά να είναι κάποιος Έλληνας

O «κρυμμένος» Έλληνας δισεκατομμυριούχος