Ο πρώτος φορητός υπολογιστής με οθόνη 15,6 ιντσών

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής με οθόνη 15,6 ιντσών

Το λάπτοπ της Dell, με την μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, ήρθε και στην Ελλάδα. 

Ο νέος XPS της Dell βρίσκεται πλέον και στην Ελλάδα, προσφέροντας στους χρήστες υψηλές επιδόσεις multimedia, την υψηλότερη ανάλυση οθόνης στην κατηγορία του, σε ένα εξαιρετικά λεπτό, ελαφρύ σχεδιασμό με βάρος που ξεκινά από 2kg.

Πρόκειται για τον πρώτο φορητό υπολογιστή στον κόσμο με οθόνη 15,6 ιντσών, η οποία έχει ανάλυση Quad HD+ (3200 x 1800 pixel). Την αρχή σε φορητούς υπολογιστές είχε κάνει η Apple με τα MacBook Pro με 15.4 ίντσες Retina οθόνης – όπου ως «Retina» η Apple αναγνώρισε την ανάλυση στις 2880×1800 κάθετες και οριζόντιες γραμμές.

Ο νέος XPS έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i5 ή i7 4ης «γενιάς» τετραπλού πυρήνα. Ακόμη διατίθεται και με διακριτή κάρτα γραφικών της Nvidia. Η οθόνη του διαθέτει περισσότερα από 5,75 εκατομμύρια pixel – πέντε φορές πάνω από το πρότυπο HD – παρέχοντας μια συναρπαστικά υψηλή ανάλυση.

Κάθε Dell XPS 15 λειτουργεί ταχύτατα, με επιλογές σκληρού δίσκου από 500GB έως 1TB, οι οποίες περιλαμβάνουν 32GB mSATA SSD ή δίσκο 512GB τεχνολογίας SSD, ενώ αξιοποιούν την τεχνολογία Intel Rapid Start.

Διαβάστε ακόμη: Ποια είναι τα πιο hot νέα gadgets;