«Όχι» στις εφαρμογές κινητών

«Όχι» στις εφαρμογές κινητών

Έρευνες απέδειξαν πως οι περισσότεροι από εμάς δεν κατεβάζουμε σχεδόν καμία εφαρμογή για το κινητό.

Μπορεί πλέον να μην υπάρχει υπηρεσία και εταιρεία που να μην διαθέτει αντίστοιχη εφαρμογή για τα smartphones αλλά οι έρευνες έδειξαν πως δεν έχουν και μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Σύμφωνα με την έρευνα της Comscore, μπορεί οι χρήστες των smartphones να αυξάνονται συνεχώς με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες τους (emails κλπ) αλλά οι περισσότεροι δεν κατεβάζουν περαιτέρω υπηρεσίες από αυτές με τις οποίες «έρχεται» το κινητό.

Πιο αναλυτικά, το 35% των χρηστών κατεβάζουν οποιαδήποτε εφαρμογή, ενώ το 65% δεν κατεβάζει κανένα επιπλέον application για την συσκευή του.

Αυτό δε σημαίνει πως οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές ή ο αριθμός των εφαρμογών που «κατέβασαν» οι χρήστες μειώθηκε – αντίθετα ο Ιούλιος ήταν ο καλύτερος μήνας του Apple store -, αλλά πως υπάρχει μια «πληθώρα» εφαρμογών.

Τα νούμερα δείχνουν πως δεν υπάρχει τόση μεγάλη ανάγκη για τόσες εφαρμογές. Η ίδια έρευνα έδειξε άλλωστε, πως το 42% του χρόνου που δαπανά ο κάθε χρήστης στο κινητό του τον ξοδεύει στις αγαπημένες του εφαρμογές, αυτός είναι και ο λόγος που η Apple «βγάζει μπροστά» την Top 25 λίστα, κάνοντας δύσκολη την «ανεύρεση» νέων εφαρμογών.

Διαβάστε ακόμα:

Κινητές εφαρμογές: Μεγάλη η προσφορά, περιορισμένα τα κέρδη

Οι καλύτερες εφαρμογές για δωρεάν τηλεφωνήματα

Οι χειρότερες εφαρμογές για το κινητό σας