Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο sitcom της Apple

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο sitcom της Apple
epa03796791 American actor, Glenn Howerton (R), chats with his colleague Rob McElhenney (L), with the FX television comedy series, 'It's Always Sunny in Philadelphia' during a panel presentation at the Comic-Con 2013 convention in San Diego, California, USA, 21 July 2013. Comic-Con International San Diego began in 1970 when a group of comics, movie and science fiction fans banded together to put on the first comic book convention in southern California. EPA/DAVID MAUNG

Η Apple θα ξοδέψει περίπου ένα δισ. δολάρια φέτος σε τηλεοπτικά προγράμματα δικής της παραγωγής.

Η Apple παράγγειλε ένα σιτκομ μισής ώρας από τους Rob McElhenney και Charlie Day, τους πρωταγωνιστές και δημιουργούς της σειράς «It’s Always Sunny in Philadelphia», ανέφερε δημοσίευμα του περιοδικού Variety. Η νέα σειρά, την οποία η Apple παράγγειλε χωρίς πιλοτικό επεισόδιο, θα έχει ως πρωταγωνιστή τον McElhenney και θα εκτυλίσσεται σε ένα στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών. Ο McElhenney και ο Day θα είναι οι σεναριογράφοι της σειράς αλλά και οι εκτελεστικοί παραγωγοί, σύμφωνα με το Variety.

Ο McElhenney και ο Day είναι επίσης εκτελεστικοί παραγωγοί στην σειρά «Its Always Sunny in Philadelphia», η οποία θα ξεκινήσει τον 13ο κύκλο της το Σεπτέμβρη, και το κανάλι FX έχει ήδη ανανεώσει τη σειρά για 14ο κύκλο.

Η Apple θα ξοδέψει περίπου ένα δισ. δολάρια φέτος σε τηλεοπτικά προγράμματα δικής της παραγωγής, πολλά λιγότερα από το Netflix, το HBO και το Amazon αλλά αρκετά για να αναταράξει την αγορά των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η πρώτη προσπάθεια της Apple να μπει στον χώρο της πρωτότυπης παραγωγής τηλεοπτικών σειρών ήταν το «Planet of the Apps», μια σειρά ριάλιτι στην οποία προγραμματιστές εφαρμογών παρουσίαζαν τις ιδέες τους για εφαρμογές σε διασημότητες. Το πρόγραμμα δέχτηκε καυστικά σχόλια κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου του, και έτσι δεν ανακοινώθηκαν καν σχέδια για δεύτερο κύκλο. Η Apple από τότε συνέχισε με πρωτότυπες σειρές όπως «Carpool Karaoke: The Series», όπως και σχέδια για μια σειρά βασισμένη στο επιτυχημένο μυθιστόρημα «Pachinko» της Min Jin Lee, και μια σειρά βασισμένη στην κωμωδία περιπέτειας «Time Bandits», του Terry Gilliam.

Η Apple υπέγραψε, ακόμη, συμφωνίες για παραγωγή περιεχομένου με την Oprah Winfrey και τον M. Night Shyamalan για άλλες σειρές.