Όλες οι δουλειές του Τζεφ Μπέζος

Όλες οι δουλειές του Τζεφ Μπέζος
Photo:

Μπορεί να τον γνωρίζετε μόνο ως τον ιδρυτή της Amazon, όμως διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που φτάνει μέχρι το… διάστημα!

Μερικές από αυτές τις επιχειρήσεις τον έχουν βοηθήσει να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, κάποιες από αυτές του έχουν κοστίσει πάρα πολλά χρήματα.

Ελάτε να δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τζεφ Μπέζος αυτή την περίοδο:

1.Διαστημόπλοια

Το 2000 ιδρύθηκε η εταιρεία Bezos Blue Origin, μια ιδιωτική εταιρεία διαστημικών πτήσεων που ελπίζει να μεταφέρει στο μέλλον τουρίστες του διαστήματος. Σχεδιάζει να κάνει αυτές τις πτήσεις σε προσιτές τιμές με την επαναχρησιμοποίηση του πυραύλου που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα. Η Blue Origin έκανε την πρώτη της δοκιμαστική πτήση το 2006.

2.Το ρολόι των 10.000 ετών

Μοιάζει περισσότερο με μια συμβολική χειρονομία παρά με επιχείρηση. Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο κύριος χρηματοδότης ενός ρολογιού που έχει σχεδιαστεί για να χτυπάει μία φορά τον χρόνο, ενώ διαθέτει και έναν δείκτη που κινείται κάθε 100 χρόνια. Το ρολόι είναι χτισμένο μέσα σε ένα βουνό στο Τέξας και μπορεί κανείς να φτάσει σε αυτό μόνο με αναρρίχηση 2.000 ποδιών.

3.Υπηρεσίες cloud

Ακόμα κι αν δεν έχετε αγοράσει ποτέ ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο από την Amazon είναι πολύ πιθανό χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας, χωρίς ίσως να το γνωρίζετε. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν προγράμματα αποθήκευσης δεδομένων και λογισμικό διακομιστών της Amazon. Ακόμη και η CIA είναι πελάτης της.

4.Washington Post

Την ώρα που ο έντυπος Τύπος παλεύει για την επιβίωσή του, ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα Washington Post έναντι του ποσού των 250 εκατομμυρίων τον Αύγουστο του 2013. Μάλιστα, την αγορά την έκανε ο ίδιος και όχι μέσω της Amazon.

5.Uber, Airbnb κλπ.

Ο Τζεφ Μπέζος ήταν ένας από τους πρώτους που τόλμησε να επενδύσει σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες που άλλοι διστάζουν. Υποστήριξε μεταξύ άλλων την online υπηρεσία ταξί Uber, καθώς και την εταιρεία σύντομης ενοικίασης Airbnb.