Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ï Åõêëåßäçò Ôóáêáëþôïò ïñêßæåôáé ìå ðïëéôéêü üñêï åíþðéïí ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðç Ðáõëüðïõëïõ êáé ðáñïõóßá ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá, óôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï, ÁèÞíá ÄåõôÝñá 6 Éïõëßïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Ενώπιον του πρωθυπουργού ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε μια σύντομη τελετή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρου Σαγιά, ορκίσθηκε το απόγευμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε πολιτικό όρκο αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μέχρι το πρωί κατείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν την ορκωμοσία του ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών σε μια δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε «θα ήταν ψέμα να σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος».

“Είχαμε μετά την Κυριακή καλά και όχι τόσο καλά μηνύματα” από τους δανειστές είπε ο νέος ΥΠΟΙΚ κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής με τον απερχόμενο Γιάνη Βαρουφάκη. Θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα να συνεχίσουμε την συζήτηση, να πάρουμε την εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός για ότι καλύτερο, πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος. Για όλους αυτούς δουλεύουμε, είπε.

“Θα δουλεύω εγώ θα δουλεύει και ο Γιάνης. Είμαστε υπέρ της συλλογικότητας. Συλλογικές λύσεις μπορεί να μας φέρουν πολύ πιο μπροστά από ατομικές λύσεις” ανέφερε.

Δεν απάντησε σε ερωτήσεις και αμέσως μετά τις δηλώσεις αποχώρησε για να προετοιμαστεί, όπως είπε.