Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αεροδρόμιο – 4 νεκροί στο Ντονέτσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αεροδρόμιο – 4 νεκροί στο Ντονέτσκ

Στην Ουκρανία ξαναπέρασε ο έλεγχος του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση. 

Ξαναπήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ οι ουκρανικές δυνάμεις από Φιλορώσους μαχητές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Την ίδια ώρα η ανταποκρίτρια του Reuters , που βρίσκεται στο σημείο, δήλωσε ότι άκουσε μερικούς πυροβολισμούς από το εσωτερικό της αεροπορικής βάσης της Κραματόρσκ την ώρα που ένα πλήθος Φιλορώσων ντόπιων πλησίαζε στην πύλη των εγκαταστάσεων, οι οποίες φαίνεται ότι τελούν υπό τον έλεγχο ουκρανικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες σε εκείνο το σημείο, ενώ δεν είχαν ακουστεί πυροβολισμοί ή συγκρούσεις για 40 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς αυτούς που ακούστηκαν από το εσωτερικό της αεροπορικής βάσης, πρόσθεσε η ίδια ανταποκρίτρια.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και ενόπλων Φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την ώρα που ο ουκρανικός στρατός ανακαταλάμβανε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Κραματόρσκ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τον αριθμό των νεκρών. Ένας εκπρόσωπος των αυτονομιστών δήλωσε ότι ένα μέλος τους τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

«Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε προκαλούν βαθιά ανησυχία. Κατά τα φαινόμενα, τα γεγονότα εξελίσσονται βάσει του χειρότερου δυνατού σεναρίου», δήλωσε ο Κονσταντίν Ντολγκόφ εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Διαβάστε ακόμη: 

«Θα εξοντώσουμε όσους Φιλορώσους δεν παραδοθούν»

O Πούτιν θα φτάσει μέχρι τέλους στην Ουκρανία