Παρέμβαση για το Brexit και από τον επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Παρέμβαση για το Brexit και από τον επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας
epa05867865 Britain's Archbishop of Canterbury Justin Welby speaks during a vigil in the grounds of Westminster Abbey in London, Britain, 24 March 2017. Scotland Yard said on 24 March 2017 that police have made nine arrests in relation to the terror attack in the Westminster Palace grounds and on Westminster Bridge on 22 March 2017 leaving at least five people dead, including the attacker, and and more than 31 people injured. EPA/HANNAH MCKAY

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι προειδοποίησε για σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

 

Η πιθανότητα να λάβει χώρα η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τον Μάρτιο του 2019 είναι «απειροελάχιστα μικρή» καθώς οι εγχώριες πολιτικές διαμάχες θα παρεμποδίσουν τη λεπτομερή δουλειά που χρειάζεται για το Brexit, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Ο Τζάστιν Ουέλμπι, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας που έχει εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο, ζήτησε τη σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής για το Brexit, προειδοποιώντας ότι από τότε που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχασε την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία υπάρχει ο πειρασμός κάθε διαφωνία να ανάγεται σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες μεμονωμένες συμφωνίες για να επιτευχθούν», δήλωσε σήμερα ο Ουέλμπι στο ραδιόφωνο του BBC.

«Εάν η κάθε μία εξ αυτών πρέπει να υποστηριχθεί ως σημείο εμπιστοσύνης στη Βουλή των Κοινοτήτων…. η πιθανότητα να επιτευχθεί αυτό σε σχεδόν 18 πλέον μήνες είναι απειροελάχιστα μικρή», δήλωσε.

Ο Ουέλμπι, που είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, δήλωσε ότι ενώ κάποια σημαντικά ερωτήματα, όπως η συμμετοχή στην ενιαία αγορά της ΕΕ, αποτελούν «τεράστιες πολιτικές αποφάσεις», υπάρχουν χιλιάδες άλλα πράγματα τα οποία μπορούν να αποφασιστούν από μια επιτροπή.