Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen
epa04944947 (FILE) A file picture dated 13 March 2014 of Volkswagen (VW) chairman of the managing board Martin Winterkorn during the annual press conference of VW at the former Tempelhof airport in Berlin, Germany. Volkswagen on 23 September 2015 announced that Winterkorn is stepping down as chairman of the board after a crisis meeting, as Europe's biggest carmaker struggles to respond to a deepening emissions testing scandal. EPA/MICHAEL KAPPELER *** Local Caption *** 51280573

O Μάρτιν Βίντερκορν ανέλαβε την ευθύνη της μεγαλύτερης κρίσης στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την παραίτηση του κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει πλήξει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στα 78 χρόνια της ιστορίας της.

“Η Volkswagen χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα — επίσης και όσον αφορά το προσωπικό της. Ανοίγω τον δρόμο για αυτό το νέο ξεκίνημα με την παραίτησή μου” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βίντερκορν.

Στην ανακοίνωση το πρώην (πλέον) στέλεχος της εταιρείας δηλώνει ότι “σοκαρίστηκε” από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία.

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές, ότι δηλαδή περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας είναι εφοδιασμένα με ένα λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από την Δευτέρα. Οι γερμανικές και οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμο που θα μπορούσε να αγγίξει και τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η μετοχή της υποχώρησε κατά 20% χθες.

Ο 68χρονος Βίντερκορν διοικούσε την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2007. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα ληφθεί την Παρασκευή.