Πέντε tips για να είστε πιο παραγωγικοί από τον Έλον Μασκ

Πέντε tips για να είστε πιο παραγωγικοί από τον Έλον Μασκ

Συμβουλές παραγωγικότητας από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

O Έλον Μασκ κάνει πολλά πράγματα. Πρόσφατα, ο ίδιος ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της Tesla ότι θέλει να «φουλάρει τις μηχανές» προκειμένου να βάλει την παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκίνητο Model 3 σε καλό δρόμο. Ο 46χρονος επιχειρηματίας πριν λίγες ημέρες συνέταξε μία λίστα με συμβουλές παραγωγικότητας και την προώθησε στους υπαλλήλους του με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Διαβάζοντάς το θα διαπιστώσει κανείς ότι ο ίδιος δεν είναι fan των συναντήσεων, της ιεραρχίας ή οποιουδήποτε συστήματος που εμποδίζει την άμεση επικοινωνία, ενώ προτιμά τους ανθρώπους να εφαρμόζουν την κοινή λογική σε ένα έργο.

Επιπλέον ζήτησε από τους υπαλλήλους του να επικοινωνήσουν μαζί του σε περίπτωση που έχουν μία ιδέα για το πώς θα καταστεί ηTesla καλύτερη και πιο αποτελεσματική επιχείρηση.

Παρακάτω ακολουθούν οι συμβουλές παραγωγικότητας του Έλον Μασκ, με τα δικά του λόγια:

«Οι συναντήσεις μεγάλης διάρκειας σπαταλούν το χρόνο των ανθρώπων»: Παρακαλώ να απαλλαγείτε από όλες τις μεγάλες συναντήσεις, εκτός και αν είστε βέβαιοι ότι παρέχουν αξία στο έργο σας. Προτιμήστε τα σύντομα meetings.

«Οι συνεδριάσεις δεν πρέπει να γίνονται συχνά, εκτός εάν είναι επείγον»: Η συχνότητα των συναντήσεων πρέπει να μειώνεται όταν επιλύεται ένα θέμα.

«Εάν δεν είστε απαραίτητος σε μία συνάντηση, φύγετε από αυτή»: Εάν παρατηρήσετε ότι δεν έχετε να προσφέρετε κάτι σε μία κλήση ή μία συνάντηση, φύγετε. Είναι αγένεια να κρατάτε κάποιον και να χάνει έτσι άσκοπα το χρόνο του.

«Αποφύγετε τη σύγχυση της ορολογίας»: Μην χρησιμοποιείτε ακρωνύμια ή λέξεις χωρίς νόημα. Οτιδήποτε απαιτεί επεξήγηση εμποδίζει την επικοινωνία.

«Μην αφήνετε την ιεραρχία να καθιστά το έργο σας λιγότερο αποτελεσματικό»: Η επικοινωνία πρέπει να είναι σύντομη.

«Εάν πρέπει να έρθετε σε επαφή με κάποιον, κάντε το απευθείας»: Μια σημαντική πηγή προβλημάτων σε μία εταιρεία είναι η κακή επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων της. Ο τρόπος για να λυθεί αυτό είναι να επιτρέπεται η ελεύθερη ροή πληροφοριών μεταξύ όλων των επιπέδων. Εάν θέλετε να έρθετε σε επαφή με κάποιον, μιλήστε απευθείας μαζί του.

«Επιλέξτε την κοινή λογική»: Σε γενικές γραμμές, πάντοτε να επιλέγετε την κοινή λογική ως οδηγό σας.