Philab όπως λέμε [Φ] και [lab]

Philab όπως λέμε [Φ] και [lab]

Η εταιρεία καλλυντικών που καταξιώθηκε στο εξωτερικό, γνωρίζει και την Ελλάδα. 

Έχει αποσπάσει βραβεία όπως το ΕΒΓΕ 2013 για τον προϊοντικό της κατάλογο, το Ermis Silver Award 2012 για το σχεδιασμό της συσκευασίας των προϊόντων της, το Prix de Beaute 2012 αλλά και το HIIBRAND 2011.

Πρόκειται για την εταιρία Philab, η οποία δημιουργεί και εμπορεύεται πολυλειτουργικά, αποτελεσματικά καλλυντικά και θεωρείται καταξιωμένη πριν ακόμα καλά-καλά, την γνωρίσουμε στην Ελλάδα.

Μια αμιγώς ελληνική εταιρία, που ενώ έχει ξεκινήσει το  πολύ επιτυχημένο ταξίδι της στο εξωτερικό, αποφασίζει τώρα να κατακτήσει και την ελληνική niche αγορά.

Οι ιδιοκτήτες και εμπνευστές της Philab, οι 43χρονοι Χρήστος Ραυτακόπουλος και  Δανιήλ Μπεζεριάνος μιλούν στο FortuneGreece.com και λύνουν απορίες σχετικά με ένα brand που πρωτοείδαμε σε κάποιο σταντ καλλυντικών στη Μόσχα για να μάθουμε αμέσως μετά πως αυτό που κοιτάμε, κατασκευάστηκε σε ένα ωραιότατο εργοστάσιο στο Νομό Αττικής.

Δανιήλ Μπεζεριάνος
Δανιήλ Μπεζεριάνος
Δανιήλ Μπεζεριάνος

Τα καλλυντικά της Philab κατασκευάζονται στην Ελλάδα και που;
«Τα προϊόντα Philab παρασκευάζονται σε εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ εργοστάσια στην περιοχή της Αττικής με φυσικά και βιοτεχνολογικά συστατικά που προέρχονται από όλο τον κόσμο: Από την Ελβετία και τη Γαλλία, μέχρι τον Καναδά και την Ιαπωνία».

Γιατί επιλέξατε να προσεγγίσετε το εξωτερικό πριν την Ελλάδα;
«Παρότι σήμερα υπάρχει γενικότερα μια στροφή στα Ελληνικά προϊόντα, όσον αφορά στην αγορά των καλλυντικών, υπάρχει το στερεότυπο πως το ξένο είναι απαραίτητα πιο καλό και πιο σύγχρονο από το ελληνικό.

Στο εξωτερικό υπάρχει ένα κομμάτι της επιλεκτικής «niche» αγοράς  προϊόντων που απευθύνονται σε ένα μεγάλο κοινό που αναζητά, δίχως προκαταλήψεις και στερεότυπα, νέα, φρέσκα, καινοτόμα και διαφορετικά προϊόντα.

Επειδή το έδαφος ήταν αρχικά  πιο πρόσφορο στο εξωτερικό για ένα brand σαν την Philab, λάβαμε μέρος στη διεθνή έκθεση Beyond Beauty στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2012. Εκεί υπήρξε έντονο ενδιαφέρον διανομέων niche προϊόντων από όλο τον κόσμο.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με συμβόλαια διανομής στην Ρωσία, στην Ισπανία, στις Βαλτικές χώρες και στην Ρουμανία, ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με άλλες χώρες».

Και η επωνυμία; Πως προέκυψε το Philab;
«Το Ελληνικό γράμμα Φ, συμβολίζει τις τέλειες αναλογίες, το χρυσό λόγο 1,618. Ο χρυσός λόγος βρίσκεται στη φύση και έχει εφαρμοστεί σε ποικίλους τομείς της ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Χρήστος Ραυτακόπουλος
Χρήστος Ραυτακόπουλος
Χρήστος Ραυτακόπουλος

Αναλύστε μας τη λογική της χρυσής τομής, του Φ και ποιές εφαρμογές έχει βρει στην Philab;
«Στα μαθηματικά, δύο ποσότητες έχουν αναλογία χρυσής τομής αν ο λόγος (πηλίκο) του αθροίσματος τους προς τη μεγαλύτερη ποσότητα είναι ίσος με το λόγο της μεγαλύτερης ποσότητας προς τη μικρότερη. Η χρυσή τομή αντιπροσωπεύεται με το ελληνικό γράμμα Φ και έχει τιμή 1,618, με τα δεκαδικά ψηφία να συνεχίζονται στο άπειρο.

Όπως είπαμε και πριν, η χρυσή τομή βρίσκεται στη φύση και έχει εφαρμοστεί σε ποικίλους τομείς της ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η παρουσία της χρυσής τομής  δημιουργεί μια αίσθηση ισορροπίας, αρμονίας και ομορφιάς, γι’ αυτό άλλωστε είναι γνωστή και σαν «θεϊκή αναλογία».

Η Philab εμπνέεται από τη λογική της χρυσής τομής και την εφαρμόζει τόσο στις φόρμουλές της, όσο και στη συσκευασία της, δημιουργώντας αποτελεσματικά, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα».

Πώς ξεκινήσατε με τα καλλυντικά; Έχετε κάποιο σχετικό background;
ΔΡ: «Γνωριστήκαμε στην Αγγλία σπουδάζοντας διοίκηση επιχειρήσεων. Η κοινή αισθητική και αντίληψη των πραγμάτων μας συνέδεσε σχεδόν αμέσως, με μια βαθιά φιλία. Από τότε ο Χρήστος ασχολήθηκε με την εισαγωγή καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα,  ενώ τα τελευταία χρόνια, πριν τη δημιουργία της Philab, ασχολήθηκε με την παραγωγή στο Παρίσι. Εγώ ασχολήθηκα με τα χρηματοοικονομικά και τη διαχείριση πολύπλοκων έργων υψηλής τεχνολογίας στο Μιλάνο για 11 χρόνια.

Πάνω σε μια κόλλα λεκιασμένο λευκό χαρτί, μεταξύ  Margaux και Camembert στο Παρίσι, τέθηκαν τα θεμέλια για αυτό που, λίγο καιρό αργότερα στην Αθήνα, θα μετουσιωνόταν στην Philab»

Αν βλέπαμε την Philab με αριθμούς, ποιοι θα ήταν αυτοί;
«Ο σημαντικότερος αριθμός για τη Philab είναι ο 1,618 ο οποίος είναι η τιμή του Φ, δηλαδή της χρυσής τομής στην οποία βασίζεται το concept μας.

Οι άλλοι σημαντικότεροι αριθμοί της Philab, κυρίως για τους καταναλωτές, είναι τα ποσοστά των ενεργών συστατικών*  που χρησιμοποιούμε  στις φόρμουλές μας. Αυτοί οι αριθμοί είναι από τη μία το διαφοροποιό στοιχείο από τις άλλες προτάσεις και από την άλλη η αιτία της αποτελεσματικής δράσης των προϊόντων Philab. Τα παραπάνω μας έδωσαν τέσσερα βραβεία, παρουσία σε πέντε χώρες και πάνω από 3.000 ικανοποιημένους πελάτες μέσα σε  τρία μόλις χρόνια».

*Πολλά από τα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται στις φόρμουλες Philab είναι βασισμένα σε μελέτες που έχουν αποσπάσει βραβεία Nobel Ιατρικής και Χημείας, καθώς επίσης και διεθνή βραβεία όπως: European Cosmetics Innovation Prize, Swiss Technology Award, Health & Beauty America Technology Award, Thomas Elva Edison Patent Award.

Info: Τα προϊόντα Philab διατίθενται σε εξειδικευμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και μέσω εξειδικευμένων συμβούλων αισθητικής.  Από τον Μάιο του 2013 διανέμονται στο τμήμα επιλεκτικής διανομής του ΑΤΤΙCA στο Golden Hall.