Ποια είναι πλέον η πιο δημοφιλής χώρα παραγωγής κρασιού

Ποια είναι πλέον η πιο δημοφιλής χώρα παραγωγής κρασιού
Caucasian couple tasting wine in cellar

Εκτόπισε τη Γαλλία από την πρώτη θέση.

Στα 2,4 δισεκατομμύρια ανήλθαν τα λίτρα ισπανικού κρασιού που πωλήθηκαν το 2015, έναντι 2 δισεκατομμυρίων λίτρων γαλλικού κρασιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent που επικαλείται στοιχεία του ισπανικού Παρατηρητηρίου Αγοράς Οίνου.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως παρά το γεγονός πως πωλήθηκαν περισσότερα λίτρα ισπανικού κρασιού, οι Γάλλοι αποκόμισαν περισσότερα έσοδα από την πώληση του δικού τους. Για την ακρίβεια, τα έσοδα από την πώληση 2,4 δισεκατομμυρίων λίτρων ισπανικού κρασιού ανήλθαν στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ , ενώ τα έσοδα από την πώληση 2 δισεκατομμυρίων λίτρων γαλλικού κρασιού διαμορφώθηκαν στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η κατάσταση είναι απογοητευτική, όμως γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να καλύψουμε τη διαφορά», εξηγεί ο Ραφαέλ ντελ Ρέι, ο επικεφαλής του ισπανικού Παρατηρητηρίου Αγοράς Οίνου, σε συνέντευξή του στον Independent. «Πρέπει να πουλάμε λιγότερο κρασί χύμα σε άλλους παραγωγούς και περισσότερο ισπανικό κρασί με ονομασία προέλευσης».

Όπως εξηγεί, η Ιταλία βρισκόταν στην ίδια κατάσταση με την Ισπανία πριν από 15 χρόνια, όμως πλέον οι Ιταλοί παραγωγοί έχουν διπλασιάσει τη μέση τιμή πώλησης του κρασιού τους. «Η ισπανική βιομηχανία οίνου θα είναι πολύ διαφορετική σε 10 χρόνια», προμηνύει ο ντελ Ρέι.