Ποιοι είναι οι Ιταλοί που πήραν το 10% της Σαράντης;

Ποιοι είναι οι Ιταλοί που πήραν το 10% της Σαράντης;

Πίσω από την Argos S.p.a. που απέκτησε το 10,02% της ελληνικής εταιρείας φέρεται να βρίσκεται το group Sodalis.

«Denim. Για τον άντρα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ» ήταν το μήνυμα μίας εκ των πλέον επιτυχημένων διαφημίσεων αντρικών αρωμάτων της δεκαετίας του ’80. Με τα χρόνια το άρωμα του Denim μπορεί να «ξεθύμανε» εξαιτίας του «βομβαρδισμού» της αγοράς με νέα αρώματα, δεν έφυγε όμως ποτέ από τα ράφια των καταστημάτων καθώς είχε φανατικούς πελάτες. Οι άνθρωποι που το παράγουν, ο ιταλικός όμιλος Sodalis, μέσω της θυγατρικής τους Conter, φέρεται να είναι αυτοί που την περασμένη Τρίτη μέσω του θεματοφύλακα Argos S.p.a απέκτησαν το 10.02% των μετοχών της Σαράντης. Της εταιρείας που έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια την αντιπροσώπευση για την Ελλάδα του Denim, αλλά και άλλων κορυφαίων σημάτων της Conter SrL όπως Leocrema, Vidal και Tesori D Oriente.

Διαβάστε ακόμη: Μείωση 7,2% στα έσοδα των εισηγμένων εταιρειών

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο όμιλοι έχουν αρκετά κοινά στοιχεία τόσο προϊοντικά όσο και σε θέματα στρατηγικής. Για παράδειγμα και οι δύο έχουν αντρικό άρωμα ευρείας κατανάλωσης: οι Ιταλοί το Denim, οι Έλληνες το STR8, και οι δύο όμιλοι έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους προϊόντα τουαλέτας, εντομοαπωθητικά κ.α. Παράλληλα κανείς τους δεν αρκέστηκε στις τοπικές αγορές , με την Sodalis πέρα από την ευρωπαϊκή αγορά να φτάνει μέχρι την Βόρεια Αφρική και την Ασία ακόμη και την Αυστραλία, ενώ αντίστοιχα η Σαράντης διαθέτει ισχυρή παρουσία ακόμη και με μονάδες παραγωγής στην Ανατολική Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, και καθώς οι διοικήσεις των δύο ομίλων δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα (σ.σ. η είσοδος της Sodalis Group προς το παρόν δεν φαίνεται κάπου επίσημα) ο τρόπος απόκτησης των μετοχών δείχνει ότι πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, τα επίπεδα της οποίας δεν αποκλείεται να τα δούμε λίαν συντόμως.