Ποιοι εισηγούνται στον Σαμαρά να πάει σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο

Ποιοι εισηγούνται στον Σαμαρά να πάει σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο

Στελέχη του Μαξίμου προτείνουν στον πρωθυπουργό να μη δεχθεί νέα μέτρα και να εξετάσει προσφυγή στην κάλπη πριν την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Στελέχη του Μαξίμου προτείνουν στον πρωθυπουργό να μη δεχθεί νέα μέτρα και να εξετάσει προσφυγή στην κάλπη πριν την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε πολλές τοποθετήσεις του μετά τις ευρωεκλογές έχει εκφράσει την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να αναδείξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σκοπός του πρωθυπουργού είναι να μπορέσει η κυβέρνηση μετά τον Σεπτέμβριο να διαπραγματευτεί το καυτό ζήτημα του χρέους και να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να πιστωθεί στον ίδιον και στο κυβερνητικό σχήμα η έξοδος της χώρας από την κρίση.

Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, κάποιοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, ακόμα και τον Οκτώβριο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας, ο σύμβουλός του και βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης φέρεται να προτείνει προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο Λαζαρίδης, προκειμένου, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, να αντιστραφεί το δίλημμα της προεδρικής εκλογής που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης με «όπλο» τη μη επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180 βουλευτών να πέσει στο κενό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Real News», ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εισηγείται στον Αντώνη Σαμαρά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά τον Σεπτέμβριο και πριν από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. Η Ν.Δ. κατά αυτόν τον τρόπο – και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει κυβέρνηση – θα μπορεί να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2015 καθώς η Κουμουνδούρου δεν θα διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Την ίδια στιγμή ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος του Μαξίμου φαίνεται να συμφωνεί με τις πρόωρες κάλπες και εισηγείται στον πρωθυπουργό: «Σπάσ’ τα με την τρόικα, μην αποδεχθείς νέες πιέσεις και μέτρα από τους δανειστές».

Διαβάστε ακόμη: 

Η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ