Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Λιονέλ Μέσι για φοροδιαφυγή

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Λιονέλ Μέσι για φοροδιαφυγή
epa05410222 (FILE) A file picture dated on 02 June 2016 shows FC Barcelona's soccer player Lionel Messi (L) and his father Jorge Horacio Messi (R) attending a session of their trial in Barcelona, Spain, 02 June 2016. A court on 06 July 2016 convicted Messi and his fathers to 21 months in prison on tax charges. EPA/ALBERTO ESTEVEZ / POOL

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης καταδίκασε τον διάσημο ποδοσφαιριστή.

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε το δικαστήριο της Βαρκελώνης στον Λιονέλ Μέσι και τον πατέρα του για χρέη ύψους 4.100.000 ευρώ προς το ισπανικό δημόσιο.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει τι συμπεριλαμβάνουν τα συμβόλαια που υπογράφει, αφού ο πατέρας του είναι εκείνος που τα διαβάζει και έχει την πλήρη εποπτεία για τέτοια θέματα.

Οι διακανονισμοί, πέρα από αυτούς που ήδη έχει κάνει ο Μέσι για να αποπληρωθεί το «χρωστούμενο» ποσό της φορολογίας, θα οδηγήσουν και στον τρόπο που θα «εκτίσει» την ποινή μέσω καταβολής νέου ποσού.
Λόγω, βέβαια και του τυπικού της υπόθεσης, από τη στιγμή που η τιμωρία δεν φτάνει ή δεν ξεπερνά τους 24 μήνες, δεν τίθεται ζήτημα φυλάκισης.