Ποινική δίωξη για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Ποινική δίωξη για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Και σε επτά ακόμη πρόσωπα για την υπόθεση της Folli – Follie.

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας στην οικογένεια Κουτσολιούτσου της Folli-Follie και σε επτά ακόμη πρόσωπα. Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης, μάλιστα, απαγορεύτηκε σε όλους τους κατηγορουμένους η έξοδος από τη χώρα.

Η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιού τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι για τα πρόσωπα αυτά είχε διαταχθεί η δέσμευση όλων των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων τους.

Και οι δέκα είχαν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί. Όλοι είχαν κληθεί ως ύποπτοι, έδωσαν εξηγήσεις με υπομνήματα αλλά δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να ασκηθούν οι διώξεις. Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων η έρευνα των εισαγγελικών αρχών συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση για την συγκεκριμένη υπόθεση.