Η πιο πλούσια «γαζέλα» του κόσμου

Η πιο πλούσια «γαζέλα» του κόσμου
Photo: REUTERS

Με 42 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, η Βραζιλιάνα Ζιζέλ βρίσκεται στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων του κόσμου.

Αν το όνομά σου είναι Ζιζέλ (που σημαίνει γαζέλα), έχεις το κορμί μιας γαζέλας, περπατάς αγέρωχη στις πασαρέλες σαν γαζέλα και το πρόσωπό σου είναι αγγελικά όμορφο μπορεί να καταφέρεις να ξεχωρίσεις στο χώρο του μόντελινγκ. Για να φτάσεις όμως να κερδίζεις 42 εκατ. δολάρια το χρόνο και να έχεις προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 250 εκατ. δολάρια της Ζιζέλ Μπούντχεν πρέπει να γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ το να συνωμοτήσει το σύμπαν για σένα. Πρέπει να συνωμοτήσεις εσύ με το σύμπαν.

Ιδού λοιπόν. Η πανέμορφη 33 χρονη Ζιζέλ Μπούντχεν ανακηρύσσεται για 7η συνεχόμενη χρονιά ως το πιο πλούσιο και πιο ακριβοπληρωμένο, ταυτόχρονα, μοντέλο του κόσμου.  Έβγαλε την χρονιά που μας πέρασε 42 εκατ. δολάρια με δεύτερη και καταϊδρωμένη (για να καταλάβετε την απόκλιση) την Μιράντα Κερ, που έκοψε στα 7,2 εκατ. δολάρια.

Η Ζιζέλ ανακηρύχθηκε, για πρώτη φορά,  πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στην ιστορία του μόντελινγκ το 2009 όταν η προσωπική της περιουσία είχε εκτιμηθεί στα 150 εκατ. δολάρια πόσο μάλλον τώρα που ακούγεται πως έχει ξεπεράσει τα 250 εκατ.

Διαβάστε ακόμη: H Kate Moss σε δημοπρασία στο Christie’s

 

Για να δούμε όμως ποια είναι η ιστορία της Ζιζέλ , που κάποτε δεν ήταν τίποτε άλλο από μια περίεργη έφηβη με μικρές προσδοκίες στην Βραζιλία. Ποιοι ήταν οι σταθμοί στην καριέρα της και ποιες οι επιλογές κλειδιά που την έφεραν στην θέση που είναι σήμερα;

Η Ζιζέλ Καρολίν Μπούντχεν γεννήθηκε το 1980 στο Τρες ντε Μάιο της Βραζιλίας. Οι γονείς της κρατούν από την Γερμανία (εξ’ ου και το όνομα Μπούντχεν) ενώ έχει τέσσερα αδέρφια. Η Πατρίσια είναι δίδυμή της.

Ανακαλύφθηκε από ένα σκάουτερ μοντέλων της Elite Models, έξω από κάποιο φαστφουντάδικο στην Βραζιλία όταν ήταν, μόλις, 14 ετών.

Κέρδισε ένα διαγωνισμό, εγκατέλειψε το σχολείο και έφυγε για Σάο Πάολο στα 16 της χρόνια. Εκεί έκανε αρκετές φωτογραφίσεις καθώς και το πρώτο της εξώφυλλο για κάποιο βραζιλιάνικο κοριτσίστικο περιοδικό.

Η έντονη δραστηριότητά της στο χώρο του μόντελινγκ την στέλνει ήδη από το 1996 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Αν και είναι ήδη γνωστή στις πασαρέλες κερδίζει όλη την προσοχή το 1998  όταν εμφανίζεται στο σόου «Rain» του Αλεξάντερ Μακουίν. Ο σχεδιαστής την λατρεύει και την ονομάζει χαιδευτικά «The Body». Την ίδια χρονιά συμμετέχει σε μια διαφήμιση του Versace και κάνει τις καμπάνιες για τους οίκους Chloe, Missoni και Valentino.

Το 1999 η Ζιζέλ έχει ήδη μετακομίσει στις Η.Π.Α και έχει κάνει ήδη τρία εξώφυλλα στη Vogue.

 

Το 2000 μοιάζει να είναι η χρονιά της αφού κλείνει ένα συμβόλαιο με την γνωστή εταιρία εσωρούχων Victoria’s Secret στο αστρονομικό ποσό των 25 εκατ. δολαρίων. Σύντομα, όπου βλέπεις Ζιζέλ σκέφτεσαι Victoria’s Secret κι όπου αγγίζεις Victoria’s Secret, σκέφτεσαι Ζιζέλ. Την ίδια χρονιά ξεκινά η σχέση της με τον ηθοποιό Λεονάρντο ντι Κάπριο. Θα κρατήσει πέντε χρόνια μέσα στα οποία η Ζιζέλ θα γίνει πλέον ένα δυνατό όνομα αναφοράς.

 

Το 2001 κι ενώ είναι στο απόγειο της δόξας της, παραιτείται, τυπικά τουλάχιστον, από τις πασαρέλες. Έκτοτε επιλέγει πολύ αυστηρά τις σποραδικές επαγγελματικές της εμφανίσεις.

Το 2004 κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία«Taxi» όπου πρωταγωνιστεί η Queen Latifah  κι ο Τζίμι Φάλον. Δύο χρόνια αργότερα θα συμμετέχει και στην ταινία «Ο διάβολος φορούσε Πράντα». Την ίδια χρονιά η διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue, η παντοδύναμη Άννα Γουίντουρ, θα χαρακτηρίσει την Ζιζέλ «μοντέλο του 21ου αιώνα»

Αν και τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες σχεδόν καθίστανται ανίκανοι όταν βρίσκονται με γυναίκες έξυπνες, όμορφες και πάμπλουτες, η Ζιζέλ το 2006 γνωρίζει τον Τομ Μπρέιντι, παίκτη αμερικάνικου φούτμπολ στους New England Patriots. Ο Μπρέιντι δεν φαίνεται να υποφέρει στην σκιά της διάσημης, φτασμένης Ζιζέλ. Παντρεύονται και κάνουν δυο παιδιά. Ο Μπρέιντι έχει ένα ακόμα από τον προηγούμενο γάμο του. Μαζί βγάζουν περισσότερα από κάθε άλλο πλούσιο ζευγάρι στο χώρο των διάσημων και ωραίων. Το 2011 δηλώνουν κοινά έσοδα 76 εκατ. δολάρια και αφήνουν πίσω τους τόσο την Αντζελίνα και τον Μπραντ όσο και την Μπιγιονσέ και τον Τζέι Ζ.

 

Το 2007 η Ζιζέλ φεύγει από τα μοντέλα που εκπροσωπούν την εταιρία Victoria’s Secret ενώ συνεχίζει, επιλεκτικά, τα εξώφυλλα σε μεγάλα γυναικεία περιοδικά.

Το 2010 συνεργάζεται με την ολλανδική C&A για να την εκπροσωπήσει στην Βραζιλία. Οι πωλήσεις της εταιρίας ρούχων ανεβαίνουν  κατά 30%. Συνεργάζεται επίσης με την Procter & Gamble για το Pantene του οποίου οι πωλήσεις εκτοξεύονται 40% πάνω στην Λατινική Αμερική. Χαμογελά επίσης επίσημα και για την Oral B. Την ίδια χρονιά δημιουργεί την δική της σειρά με σαγιονάρες σε συνεργασία με την Ipanema. Η εταιρία διπλασιάζει μεμιάς τις πωλήσεις της.

Το 2011 κάνει πασαρέλα για τον Balenciaga. Το 2012 για τον Alexander Wang αλλά και για τον Givenchy.  Και κατά τα άλλα; Εξώφυλλα στη βρετανική Vogue, στην ιταλική Vogue.. εξώφυλλα που, φαίνεται πως, επιλέγει αυστηρά για να κρατά το όνομά και την αίγλη της εκεί που πρέπει.

Φέτος  κάνει την καμπάνια της Louis Vuitton αλλά είναι και το πρόσωπο της Chanel για την σειρά Les  Beiges. Λέγεται μάλιστα ότι την επέλεξε ο μάστερ Κάρλ Λάγκερφελντ αυτοπροσώπως. Πράγμα που υπογράφει ότι η Ζιζέλ έχει ακόμα πολύ μέλλον μπροστά της.

Τι καταλαβαίνουμε απ’ όλα αυτά; Μα ακριβώς αυτό που λέει η Ζιζέλ για τον εαυτό της: «Είμαι εργασιομανής. Κάνω την δουλειά μου πάρα πολύ καιρό».

1/6