«Πυρετώδεις» τηλεφωνικές επαφές της Μέρκελ για το Brexit

«Πυρετώδεις» τηλεφωνικές επαφές της Μέρκελ για το Brexit

Αναμένεται συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στην Καγκελαρία έχει μεταβεί ήδη η ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ πραγματοποιεί ήδη «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με Ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δεν αποκλείεται ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένεται πάντως να απασχολήσουν και την συνάντηση των ηγεσιών του Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Πότσνταμ.

Σόιμπλε: Να εφαρμοστεί η διαδικασία εξόδου στη Βρετανία
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε στενή επαφή με τους εταίρους των G7 μετά την απόφαση για Brexit.

Τόνισε πως η Ευρώπη θα σταθεί ενωμένη τώρα και πως υπάρχει ξεκάθαρη Ευρωπαϊκή διαδικασία για έξοδο και θα πρέπει να εφαρμοστεί στην περίπτωση της Βρετανίας.

Δημοψήφισμα και στη Γαλλία ζητάει η Λεπέν
Πάντως η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση «στη Γαλλία και στις άλλες χώρες της ΕΕ», μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ένωση των 28.

«Νίκη της ελευθερίας! Όπως το ζητώ εδώ και χρόνια, πρέπει τώρα να γίνει το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία και τις χώρες της ΕΕ», έγραψε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στο λογαριασμό της στο Twitter.