Πώς η Apple έβγαλε τόνους χρυσού από τις παλαιότερες συσκευές σας

Πώς η Apple έβγαλε τόνους χρυσού από τις παλαιότερες συσκευές σας
Photo:

Ποιο είναι το σχέδιο αξιοποίησής του.

H Αpple αποκάλυψε ότι απέκτησε πάνω από ένα τόνο χρυσού από παλιές ανακυκλώσιμες iPhone συσκευές.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε στην ετήσια Έκθεση Περιβαλλοντικής Ευθύνης (PDF) την περασμένη εβδομάδα ότι ανέκτησε περίπου 2,204 κιλών χρυσού, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και 6.612 κιλά ασήμι κατά τη διάρκεια του 2015.

Σύμφωνα με την τεχνολογική εταιρεία, την περασμένη χρονιά η Apple έλαβε συνολικά 61,4 εκατ. κιλά διαφόρων υλικών από ανακυκλώσιμες συσκευές.

Παρόλο που τα μετρητά της ανακύκλωσης αποτελούν «όνειρο» για τους περισσότερους ανθρώπους, για την Apple είναι απλά ένα φυσιολογικό ποσό. Και για το λόγο αυτό, η εταιρεία δεν θα εξαργυρώσει κάποιο ποσό για τα υλικά αυτά, αντιθέτως θα τα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές της παραγωγές.

Στην εκδήλωση μέσων ενημέρωσης με τίτλο «Let Us Loop You In» που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου, η Apple παρουσίασε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης, το λεγόμενο Renew. To συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες να ανακυκλώνουν παλιές συσκευές iOS σε κάποιο κατάστημα της Apple και στη συνέχεια, η τεχνολογική εταιρεία θα αποσυναρμολογήσει τις συσκευές με τη βοήθεια του Liam, ενός ρομπότ της εταιρείας.

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Apple, ο οποίος υπογράμμισε ότι το 99% των συσκευασιών των προϊόντων προέρχεται από ανακυκλώσιμο χαρτί ή από κάποια βιώσιμη πηγή. Ακόμη, η Apple σημείωσε ότι έως τις 24 Απριλίου θα δωρίσει το 100% των εσόδων της από 27 εφαρμογές που διαθέτει στο Apple Store στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση.

«Η επαναχρησιμοποίηση των υλικών για την κατασκευή νέων συσκευών είναι ιδανικός τρόπος για να βοηθήσουμε το περιβάλλον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Apple. Σύμφωνα με την τεχνολογική εταιρεία, το 2015, η Apple κατάφερε να συλλέξει σχεδόν 90 εκατ. κιλά ηλεκτρονικών αποβλήτων μέσω των προγραμμάτων ανακύκλωσης.