Πώς η «εκπαραθύρωση» του Έλον Μασκ από την Tesla τον έκανε πλουσιότερο κατά 1,7 δισ. δολάρια

Πώς η «εκπαραθύρωση» του Έλον Μασκ από την Tesla τον έκανε πλουσιότερο κατά 1,7 δισ. δολάρια
epa05675803 Tesla CEO Elon Musk attends a meeting of technology chiefs in the Trump Organization conference room at Trump Tower in New York, New York, USA, 14 December 2016. EPA/Albin Lohr-Jones / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάτι καλό βγήκε τελικά από αυτό το περίεργο επεισόδιο με τις αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αρχές.

Ο Έλον Μασκ πρέπει να αφήσει πίσω του όσο το δυνατόν συντομότερα τα tweets περί αποχώρησης από το Χρηματιστήριο, εάν θέλει να δει ξανά το επίπεδο της περιουσίας του να ανακάμπτει.

Η συνολική περιουσία του CEO της εταιρείας μια μέρα πριν αρχίσει να δημοσιεύει τις σκέψεις του βρισκόταν στα 24,4 δισ. δολάρια, με τη μετοχή της Tesla να βρίσκεται τότε στα 420 δολάρια. Την ημέρα των επίμαχων tweets, κέρδισε 1,4 δισ. δολάρια, αλλά μέσα σε ένα μήνα έπεσε στα 21,4 δισ. εξαιτίας της απόφασής του να εγκαταλείψει τις αρχικές τους σκέψεις.

Όμως τα νέα από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη διαταγή να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της εταιρείας -διατηρώντας όμως αυτή τη CEO- έκαναν καλό στην περιουσία του.

Ο 47χρονος επιχειρηματίας είδε στο τέλος της μέρας να κερδίζει συνολικά 1,7 δισ. δολάρια, αυξάνοντας τη συνολική του περιουσία στα 23,2 δισ. Παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμη δρόμο για να επιστρέψει στην προ-tweets κατάσταση.