Πώς η Huwaei ξεπέρασε την Apple στην παγκόσμια κατάταξη

Πώς η Huwaei ξεπέρασε την Apple στην παγκόσμια κατάταξη
Photo:

Ο τίτλος του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphone στον κόσμο πλέον δεν ανήκει στην Apple.

Έρευνα που αποκάλυψε η εταιρεία Counterpoint δείχνουν ότι η κινεζική τεχνολογική ταιρεία Huawei, ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις smartphone τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμιώς, με τη Samsung να παραμένει πάντα πρώτη στην κορυφή.

Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία για τον Αύγουστο παρουσιάζουν ότι η Huawei είναι πολυ πιθανό να διατηρήσει τη δεύτερη θέση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο οι πωλήσεις της Apple πιθανόν να ανακάμψουν στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν κυκλοφορήσει το νέο iPhone για το 2017.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο όγκος των ετήσιων πωλήσεων της Apple συνήθως εκτινάσσεται το τελευταίο εξάμηνο του έτους και με τα τρία νέα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, η Huawei μπορεί και να μη διατηρήσει το προβάδισμά της.

“Αν και η άνοδος της Huawei είναι προσωρινή καθώς σύντομα αναμένεται το νέο μοντέλο της iPhone, αξίζει να σημειώσουμε τον ρυθμό με τον οποίο αναπτύσσεται η κινέζικη εταιρεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Peter Richardson, διευθυντής έρευνας του Counterpoint.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Huawei εξαρτάται από την εγχώρια αγορά της Κίνας για ανάπτυξη. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Huawei είναι η πλήρης έλλειψη συσκευών υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που αποτελεσματικά οδηγεί στη μη εδραίωση τη κινεζικής εταιρείας στην αγορά.