Πώς είναι να ρίχνεις μπουνιά σε έναν τραπεζίτη!

Πώς είναι να ρίχνεις μπουνιά σε έναν τραπεζίτη!

Το μποξ μεταξύ υπαλλήλων επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα έχει ανέβει ραγδαία στα δημοφιλία σε παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα. 

Στο Χονγκ Κονγκ διοργανώνεται κάθε χρόνο η «Hedge Fund Fight Nite». Πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς που προδίδει κι ο τίτλος: μια βραδιά μποξ όπου μαζεύονται οι τραπεζίτες της πόλης για να δουν τους συναδέλφους τους να ρίχνουν μπουνιές ο ένας στον άλλον.

Κι όλα αυτά για καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων πηγαίνει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Το μποξ μεταξύ υπαλλήλων επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα έχει ανέβει ραγδαία σε δημοφιλία σε παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα όπως το Λονδίνο και η Σιγκαπούρη, από τότε που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στο Gleason’s Gym στο Μπρούκλιν.

Όταν οι τύποι της Γουόλ Στριτ άρχισαν να μαζεύονται στο Gleason’s για να ξεσκάσουν, «κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να κρατήσω ζωντανό το ενδιαφέρον τους» λέει ο ιδιοκτήτης Μπρους Σίλβεργκλεϊντ. «Έτσι, αποφάσισα να οργανώσω ένα πρωτάθλημα μποξ μόνο γι’ αυτούς».

Το πρώτο ματς έφερε αντιμέτωπους έναν δισεκατομμυριούχο με διδακτορικό στην αγγλική λογοτεχνία με έναν δικηγόρο που εξασκούσε και την κτηνιατρική.

«Από τότε, το πράγμα ξέφυγε και έγινε πολύ δημοφιλές» λέει ο Σίλβεργκλεϊντ.

Το αντίστοιχο πρόγραμμα στο Χονγκ Κονγκ, που διοργανώνεται από την Ironmonger Events, δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα και δεν έχει εμπειρία από μποξ να προπονηθεί λίγο και να μάθει τα βασικά προτού αρχίσει τις …επίσημες υποχρεώσεις των αγώνων.

Ο κανόνας που διδάσκονται οι συμμετέχοντες είναι απλός: «Χτυπάς, και προσπαθείς να μη χτυπηθείς».

Και όπως λένε αυτοί που τολμάνε και συμμετέχουν, η εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα. Παρόλη τη βία, δοκιμάζεις κάτι καινούργιο, βγάζεις από πάνω σου το βάρος μιας μακράς ημέρας, και κάνεις και νέους φίλους.