Πώς η χαμένη πτήση της Μαλαισίας κατέληξε στο… eBay

Πώς η χαμένη πτήση της Μαλαισίας κατέληξε στο… eBay

Χρήστης του διαδικτύου έβαλε πωλητήριο στο domain με τον αριθμό της πτήσης του αγνοούμενου αεροσκάφους.

«Αγοράστε αυτό το domain τώρα και πουλήστε το για πολλές χιλιάδες δολάρια», έγραφε ο πωλητής του MH370.com στο eBay. Ο αριθμός της μοιραίας πτήσης των Μαλαισιανών αερογραμμών έγινε για μερικές ώρες αντικείμενο δημοπρασίας, έως ότου οι φωνές των χρηστών αναγκάσουν την πλατφόρμα να κατεβάσει το πωλητήριο.

Με τις έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος των 239 αγνοουμένων να συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, κάποιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία της πτήσης MH370 στα social networks για να κερδίσει μερικά χρήματα παραπάνω. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο twitter το hashtag #PrayforΜΗ370 ξεπέρασε τα 1,8 εκατ. tweets, με την τιμή του MH370.com στο eBay να ξεκινά από τα 3.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Απαντήσεις ζητούν οι συγγενείς των αγνοουμένων του αεροσκάφους

Μπορεί να ακούγεται μακάβριο κι άκρως απάνθρωπο από πλευράς του χρήστη που είχε αυτήν την «φαεινή» ιδέα, όμως δεν αποτελεί έκπληξη στο χώρο του διαδικτύου. Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου κάποιος «καπαρώνει» ένα domain με σκοπό να το πουλήσει έπειτα για αρκετές χιλιάδες δολάρια, ανάλογα με την επιθυμία του εκάστοτε αγοραστή να πληρώσει για να «κάνει» τη δουλειά του.