Πώς να «χτίσετε» το brand σας

Πώς να «χτίσετε» το brand σας

Κάθε επιχειρηματίας πρέπει να φροντίζει εξίσου για την προσωπική και εταιρική του εικόνα. Διαβάστε πέντε τρόπους για να το επιτύχετε.

Η εταιρική σας εικόνα είναι σαν το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Πρέπει να ξεχωρίζει αμέσως και με σαφήνεια. Όπως περιγράφει στη σελίδα του στο LinkedIn ο Donald Gonsalves -ιδρυτής και CEO της  εταιρείας επικοινωνίας Enthof Creatives- αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξει όποιος βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας του brand του.

Δώστε ταυτότητα
Αποφασίστε πώς ακριβώς θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας και την εταιρεία σας προς τα έξω. Βρείτε τι σας κάνει να ξεχωρίζεται από το σωρό και επικεντρώστε στο niche εκείνο όπου σχεδιάζετε να διαπρέψετε.

Γνωρίζετε την αξία σας
Ξεχωρίστε ποιες είναι οι ιδιαίτερες ικανότητές σας και πώς αυτές θα μετατραπούν σε μοναδικές υπηρεσίες για τον πελάτη. Κάντε σαφές ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που μπορείτε εσείς.

Φτιάξτε μια ομάδα συμβούλων
Συζητήστε τους στόχους σας με άτομα που εμπιστεύεστε ή θαυμάζετε, τα οποία έχουν ήδη εμπειρία στον τομέα σας. Δημιουργήστε δίκτυο σχέσεων, προσπαθήστε να βρείτε κάποιους που θα παίξουν το ρόλο του μέντορα και που δεν θα διστάσουν να σας πουν την αλήθεια, ακόμα και όταν είναι δυσάρεστη.

Μαθαίνετε συνεχώς
Η δίψα για μάθηση δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Πάντα να έχετε την περιέργεια για οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο σας και για πράγματα που μπορούν να σας κάνουν ειδικό στον συγκεκριμένο τομέα. Διαβάστε άρθρα και βιβλία, μελετήστε περιπτώσεις εταιρειών και επιτυχημένων επιχειρηματιών, μπείτε σε μια εταιρεία ακόμα και ως intern προκειμένου να πάρετε γνώση από τους καλύτερους.

Πέστε στα βαθιά
Ο καλύτερος τρόπος να μάθει κανείς είναι στην πράξη. Εφόσον εφαρμόζετε τους παραπάνω τέσσερις κανόνες δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε από το να βγείτε εκεί έξω και να κάνετε γνωστή την παρουσία σας στον κόσμο. Φυσικά θα διστάσετε και φυσικά θα έχετε επιφυλάξεις. Είναι μια νέα εμπειρία και ένα ταξίδι στο οποίο δεν γνωρίζετε πού θα σας βγάλει ο δρόμος. Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζετε και τις δυνατότητές σας και τους στόχους σας. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Διαβάστε ακόμη:

«Ψήφος εμπιστοσύνης» των Ελλήνων στα ελληνικά brands

Η Google εκθρόνισε την Apple από τη λίστα των πολυτιμότερων brands

Το LinkedIn παρουσιάζει τα «10 Most Influential Global Brands»