Θέλετε να περνάτε καλά ενώ χτίζετε τη startup σας; Δείτε πώς

Θέλετε να περνάτε καλά ενώ χτίζετε τη startup σας; Δείτε πώς

Διατηρώντας καλή διάθεση θα μπορείτε να βρείτε ποικίλους τρόπους για να ξεπεράσετε τα εμπόδια, να λάβετε την καλύτερη απόφαση και να προχωρήσετε.

του Στιβ Κόκκινου*

Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή από το σημείο Α στο σημείο Β. Η εύρεση τρόπων για να υπερβείτε τα εμπόδια και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι επίσης και αυτό που κάνει τη λειτουργία μιας εταιρείας τόσο διασκεδαστική και μπορεί να προσφέρει πραγματική ικανοποίηση. Αυτός είναι ο λόγος που το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με σπουδαίους ανθρώπους είναι τόσο σημαντικό. Οι κοινές εμπειρίες σας θα σας βοηθήσουν να βρείτε ποικίλους τρόπους για να ξεπεράσετε τα εμπόδια, να λάβετε την καλύτερη απόφαση, και να προχωρήσετε.

Διατηρήστε το πνεύμα της startup ζωντανό

Σίγουρα συνιστά πρόκληση να διατηρήσεις το πνεύμα της startup σε μια φάση υπερ-ανάπτυξης. Στην περίπτωσή μας, προσθέσαμε 500 εργαζομένους στο προσωπικό μας σε διάστημα μόλις 18 μηνών. Όταν η εταιρεία ήταν μικρότερη, ήμουν σε θέση να λαμβάνω συνέντευξη για κάθε πρόσληψη και να εξασφαλίζω ότι θα φέρναμε ανθρώπους που ενσωμάτωναν την κουλτούρα που αναζητούσαμε.

Με το ταχέως αναπτυσσόμενο εργατικό δυναμικό μας, έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο να συνδέομαι με τον κάθε εργαζόμενο, γι’ αυτό και επικεντρώνομαι σε άλλους τρόπους για να διατηρήσω μια προσωπική σύνδεση. Για παράδειγμα, ενθαρρύνω τις συναντήσεις και την ειλικρινή συζήτηση μεταξύ εργαζομένων και διευθυντών σε εταιρικά events.

Καλλιεργήστε μια μοναδική κουλτούρα

Η κουλτούρα που εσείς καλλιεργείτε από την πρώτη μέρα είναι ένα τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας της εταιρείας. Οι οργανισμοί πρέπει να καλλιεργούν την κουλτούρα τους οργανικά, γιατί αυτό που μετράει είναι οι άνθρωποι. Σε μια προσπάθεια να κάνουμε τα μέλη της ομάδας μας να αισθάνονται υπερήφανοι για το εμπορικό σήμα και να συνδέονται με τον χώρο εργασίας, τους έχουμε δώσει την ευθύνη να ορίζουν και να τεκμηριώνουν τις αξίες μας. Διοργανώνουμε ημερίδες στα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να μιλήσουν για το τι είναι να εργάζεσαι σήμερα στη Fuze και να μοιραστούν το όραμά τους γύρω από το τι θα μπορούσαμε να γίνουμε στο μέλλον.

Κρατήστε την επικοινωνία ανοιχτή

Πιστέψτε στο μότο: «Καμία ιδέα δεν είναι κακή ιδέα». Ο ανοιχτός, σταθερός διάλογος και μια κουλτούρα όπου οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα να μοιράζονται τις ιδέες τους είναι κρίσιμα στοιχεία. Χρησιμοποιώ μηνύματα one-to-one όσο και ομαδικά μηνύματα μέσα στην εφαρμογή μας, ώστε η εσωτερική μας ομάδα να έχει μια συνεχή ροή συνομιλίας όλη την ημέρα. Καθώς οι ιδέες ξεφυτρώνουν στο μυαλό μου, τις μοιράζομαι με ανθρώπους στην ομάδα μου για να τις συζητήσω αργότερα. Αυτό αποτρέπει την απώλεια ιδεών και ενθαρρύνει την έναρξη συζητήσεων. Η ενασχόληση με νέες ιδέες είναι σημαντική, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το στάδιο της επιχείρησής σας.

Διατηρήστε την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής

Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης δεν είναι ποτέ εύκολη. Υπάρχουν πάντα περισσότερα που μπορείτε να κάνετε και υπάρχουν και χρονικές απαιτήσεις. Πάντα προσπαθούσα να επικεντρωθώ στη διατήρηση μερικών απλών συνηθειών, όπως το να πηγαίνω μια βόλτα με το ποδήλατο και το να κάθομαι με την οικογένειά μου τα σαββατοκύριακα.

Ο κόσμος των startup κινείται με αστραπιαία ταχύτητα γύρω σας, αλλά ακόμα και έτσι, είναι σημαντικό να προστατεύετε τον χρόνο που χρειάζεστε για να φορτίζετε τις μπαταρίες σας και να σκέφτεστε. Μερικές από τις καλύτερες ιδέες μου τις έχω ενώ ασκούμαι ή χαλαρώνω στις διακοπές. Η εξεύρεση ισορροπίας σάς οδηγεί στις σωστές απαντήσεις στην εργασία.

* Ο Στιβ Κόκκινος είναι συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Fuze.