Πώς τα κέρδη της Samsung «χτύπησαν» υψηλό διετίας

Πώς τα κέρδη της Samsung «χτύπησαν» υψηλό διετίας
Photo:

Η απάντηση βρίσκεται στα smartphones.

Η Samsung ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναμένεται να σημειώσει ισχυρή κερδοφορία και στο δεύτερο μισό του έτους, παρότι η ζήτηση για ανθεκτικότερα υλικά στα smartphones συμπιέζει όλο και περισσότερο τα περιθώρια.

Ο πρώτος κατασκευαστής smartphone και μνήμης υπολογιστών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι στο β’ εξάμηνο αναμένει επιβράδυνση του ρυθμού κερδοφορίας στον κλάδο των έξυπνων κινητών, έπειτα από την εκτόξευσή τους κατά 57% την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου και την αύξηση του κόστους από τη μάχη στο χώρο του μάρκετινγκ με άλλες ανερχόμενες εταιρείες.

Όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία, τα κέρδη αυξήθηκαν στο β’ τρίμηνο κατά 18%, στα 7,17 δισ. δολάρια. Ποσό το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2014. Στον τομέα των κινητών η αύξηση των κερδών ήταν της τάξης του 57%.

Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το νέο Galaxy Note, προλαβαίνοντας την Apple η οποία θα φέρει το καινούριο iPhone τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όμως, παρά την αύξηση των επιδόσεων στα κινητά, η Samsung ανέφερε ότι η βιομηχανία κατασκευής εξαρτημάτων, κι ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα τσιπ μνήμης και τις οθόνες, δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Τα λειτουργικά κέρδη της Samsung στον τομέα των τσιπ έπεσαν κατά 22%, σημειώνοντας τις χαμηλότερες επιδόσεις από το 2014. Όμως ο τομέας κατασκευής των τσιπ που παραδίδονται στην Apple αναμένεται να μπει σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης, εξαιτίας του γεγονότος ότι στους επόμενους δύο μήνες θα δούμε να κυκλοφορούν στην αγορά μια σειρά νέων smartphones με τη δική της τεχνολογία στην «καρδιά» τους.