Πόσο χρονών φαίνεστε στις φωτογραφίες; Η Microsoft ξέρει!

Πόσο χρονών φαίνεστε στις φωτογραφίες; Η Microsoft ξέρει!

Αυτό είναι το site που βρίσκει την ηλικία σας μέσα από μία φωτογραφία.

Η Microsoft δημιούργησε την ιστοσελίδα how-old.net η οποία διαθέτει μία μηχανή αναζήτησης που παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ανεβάσει μία φωτογραφία του και να … μάθει πόσο χρονών φαίνεται σε αυτή! Πρόκειται για ένα εργαλείο αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να σας κάνει να διασκεδάσετε ανεβάζοντας φωτογραφίες φίλων και γνωστών σας ή ακόμη και προσώπων που πάντα είχατε την περιέργεια να μάθετε την ηλικία τους.

Το περιοδικό Fortune.com μάλιστα, αποπειράθηκε να εξακριβώσει αν το how-old.net μπορεί να βρει τις ηλικίες προσώπων που έχει φιλοξενήσει σε εξώφυλλά του το περιοδικό Fortune. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η εφαρμογή βγήκε… νοκ άου στις φωτογραφίες του CEO της Apple, Tim Cook, και της CEO της ΙΒΜ, Ginni Rometty.

Η ιστοσελίδα αποτελεί ένα πραγματικά εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο ισχυρή έχει καταστεί η λεγόμενη τεχνολογία μηχανικής μάθησης. Το εργαλείο αναγνώρισης συνιστά ένα σύνολο προηγμένων αλγορίθμων που συνδυάζεται με πληθώρα εφαρμογών. Καθώς τα περισσότερα δεδομένα τροφοδοτούνται σε υπολογιστικά μοντέλα δημιουργείται μία διαδικασία μάθησης που γίνεται διαρκώς ακριβέστερη.