Πού μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια οι πληγέντες από τις πυρκαγιές

Πού μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια οι πληγέντες από τις πυρκαγιές

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συγκεντρώνει το Σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε το Σωματείο με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Στο ΚΑΠΗ Κινέτας έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διασώστες για να βοηθήσουν άμεσα όσους το χρειάζονται (τηλ: 22960 65700),

Στο ΚΑΠΗ Μεγάρων υπάρχει κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για να προσφέρει βοήθεια και στέγη σε όσους έχουν ανάγκη. (τηλ:22960 89150)

Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων θα παρέχει στέγη και φαγητό στους πληγέντες στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο αλλά και στο ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Εθνικό Στάδιο της πόλης Μεγάρων παρέχεται στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα (τηλ:22960 89150)

Στη Νέα Μάκρη τα ξενοδοχεία Marathon Beach Resort και ο Νηρέας στην παραλία της Νέας Μάκρης μπορούν να φιλοξενήσουν τους πληγέντες.

Όποιοι χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δημαρχείο Μεγάρων στο 22960 81841

Στον Δήμο Μαραθώνος θα μείνει ανοικτό για τους πληγέντες το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης ως χώρος προσωρινού καταλύματος καθώς και το κυλικείο. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και σταθμός πρώτων βοηθειών.

Στο Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης μπορούν απευθύνονται οι πληγέντες για πληροφορίες στα τηλέφωνα 22943-20582 και 22943-20537.

-Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα μόλις άνοιξε και παρέχει νερό και φαγώσιμα

-Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό

-Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο

-Πολιτιστικο Παρκο Νεας Μακρης με κυλικείο και σταθμό πρωτων βοηθειων ΑΝΟΙΧΤΟ

-Για όσους βρίσκονται Κινετα : Ανοιχτή αυλή στους αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλεστε 6975664142

-Περίθαλψη ζώων στο 2108013302

Έκτακτο κάλεσμα αιμοδοσίας από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τους εγκαυματίες

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, εκτάκτως, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:

Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

Επίσης όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, μπορούμε να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.