«Πράσινο φως» για την εξαγορά της Whole Foods πήρε η Amazon

«Πράσινο φως» για την εξαγορά της Whole Foods πήρε η Amazon
Photo:

Με την συγκατάθεση της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ.

Η Amazon προσπέρασε και τα τελευταία εμπόδια που την κρατούσαν μακριά απ’ την επίσημη συμφωνία της εξαγοράς της εταιρείας Whole Foods Market αξίας 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παίρνοντας την έγκριση από την ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ και τους μετόχους της αλυσίδας τροφίμων.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν θα συνεχίσει την έρευνά της σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση μετά την εξέταση του κατά πόσον αυτή θα μειώσει ουσιαστικά τον ανταγωνισμό ή θα αποτελούσε αθέμιτη μέθοδο ανταγωνισμού.

Η Amazon απ’ την πλευρά της δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κλείσει τη συγχώνευση, η οποία αναμένεται να έχει γίνει μέχρι τέλος του έτους. Νωρίτερα, η Whole Foods ανέφερε ότι οι μέτοχοί της ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας.

Η αγορά της αλυσίδας δίνει στον μεγαλύτερο έμπορο λιανικής πώλησης ένα βασικό πλεονέκτημα στην αγορά των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ την πρόσβαση σε περισσότερους καταναλωτές.

Δίνει επίσης στην Amazon περισσότερα από 465 φυσικά καταστήματα και κονιαμάτων όπου θα μπορούσε να παρουσιάσει προϊόντα και έτοιμες συσκευασίες για παράδοση στο σπίτι.