Πρόγραμμα επιχορήγησης για 40.000 «μπλοκάκια» από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα επιχορήγησης για 40.000 «μπλοκάκια» από τον ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για έναν χρόνο τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους, με συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.

Ξεκίνησε την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας».

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για έναν χρόνο τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους, με συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, ώστε να τις μετατρέψουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Το ποσό με το οποίο θα επιχορηγείται η επιχείρηση θα ισοδυναμεί με τις εργοδοτικές εισφορές ενός έτους (συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας) για κάθε εργαζόμενο, με ανώτατο όριο επιχορήγησης τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της, ούτε σε μείωση των αποδοχών των δυνητικά ωφελουμένων, ενώ δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος που ανέρχεται σε 18 μήνες, εκ των οποίων οι 12 αντιστοιχούν στο διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση λαμβάνει επιχορήγηση και οι υπόλοιποι 6 στο διάστημα κατά το οποίο δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της χωρίς επιχορήγηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και απασχολούν εργαζόμενους, αμειβόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.